Sevgili Ekolweb malesef söz ettiğiniz gibi 1000 karakter demek 1000 harf demek değildir bir sayfa açın ve içine yüzlerce nokta veya virgün koyun hiç harf kullanmayın, saydırın yüzlerce karakter çıkacaktır. Karakter hesabının içine noktalamalar, işaretler, tablolar girer bu açıdan kazıklamadır tabiri kullandım bu tabirim mutlaka bu şekilde teklif çalışanları inciltir fakat bu yolla bir çok iş yaptırmaya çalışanlardan da daha fazla ücret alınmış olabilir mi? Bu da işverenleri inciltici bir durum değil midir?

Çeviri işi ile karakter sayısı sayma işi kesinlikle birbirinden ayrılmalıdır. Çeviri yabancı dilde kelimelerin farklı dile dönüştürülme işi değil midir? En kolay anlama yolu alfabemizde kaç harf vardır kaç karakter vardır? Önünüzde tuş takımına bakarsanız harflerden 3-4 kat daha fazla çeşitli karakterleri görebilirsiniz. Rakkamlar çevrilmez ki bana rakkamları noktalamaları çevirir gibi ücret veriyorsunuz!
Yukarıdaki yemek tarifi örneğinde verdiğim gibi ücretlendirmeyi tercüme yaptıranın alehine 4-5 kat bile etki edebilir adil değildir. Karakter yoğunluğu ölçüsünde 2 TL lik çevirinin 8 TL ye yükselmesini yukarıdaki verdiğim örnekte gördük hiç bu konuda yorum alamadım çevirmenler de karakter sayısı ilemi kendilerine çeviri yaptırırlar eğer öyle ise bu günden sonra sanırım yaptırmazlar.

Bu fikrim doğal olarak çeviri işi yapan sizlerin hoşuna gitmeyecek ama benim tesbitim bu yönde. İşveren olarak asla karakter hesabı yapılan bir teklifi değerlendirmem, dilerseniz karakter hesabında daha ucuza fiyat veriyoruz birimler düşüyor diyebilirsiniz ben karakterlerin değil en kötü ihtimalle kelimelerin sayılmasından doğru olanın ise belli bir formatta sayfaya ve çevirinin zorluğuna göre ücret teklif edilmesinden yanayım.

Burada karaktere göre fiyatlandırmayı eleştirmeyede gelmemiştim siz çıkıp ilk mesajınızda resmidir diyerek karakter hesabı savunarak bana fiyatın uygun olduğunu benim kazıklama yada sömürmeye çalıştığımı söylediğiniz için asıl karakter hesabının müşterileri kazıklama olduğunu belirtmek istedim çünkü yineliyorum makaledeki noktalamaların çeviri ile alakası yok, noktalamalar, rakkamlar, işaretler olduğu gibi kullanılır yada hiç kullanılmayabilirler, tablolar kopyala yapıştır ile aynen kullanılırlar v.s.

Diğer bir konu ise burada kutuplaştırma veya piyasayı oluşturmaya çalışmamak gerekiyor 2006 dan beri benim üyeliğimde hiç bir zaman hesabım ele geçirilmeye çalışılmadı taa ki düne kadar çünkü bana acaba ucuza iş yapan kim diye aranızda merak ediyorsunuz bir işgüzar bedava endonozya proxy kullanıp 202.92.204.174 IP ile hesabıma şifreler deneyerek giriş yapmaya çalışıyor ki benimle çalışan kimmiş anlamaya çalışsın.

İş alanların kim olduklarının önemi nedir herkes ekmeğine bakar onları cezalandıracak mısınız eleştirip ifşa mı edeceksiniz ki isimlerini merak ediyorsunuz? O zaman burada bir baskı ve haksızlık oluşmaya başlar bu bana göre oldukça yanlıştır. Dürüstlük, doğruluk, emek konuşulan yerlerde hesaplara şifre deneyerek ele geçirilmeye çalışılması konuşulanlarla eylemlerin birbirini tutmadıkları dolayısıyla konuşulanların samimi olmadığını gösterir.

Bu konu yanlış yere gelmiştir, benimki bir tekliftir kabul edilir yada edilmez zaten r10 da ticaretin espirisi bu her satın alıcı en ucuza almaya her satıcıda en karlı şekilde satmaya çalışır.
Konu teklifi eleştirmeye gelirse benim haklarıma ve arayışıma müdehale etmeye gider. Daima derler ya hoşuna gitmiyorsa kanalı çevir sizin için bu teklif çok ucuzsa ilgilenmeyin geçin gidin ama amaç bu değil amacınız sanırım kendinize fısıldadığınız piyasayı düşürtmeyelim hakim olalım şeklinde bir saçma gruplaşmayı denemenizdir.

Ticarette kapalı çarşı dükkanları yan yana ne yaparsa siz de burada bunu yapıyorsunuz ama siz de kapalı çarşıya gidince kazıklanmamak için pazarlık yapmaktan çekinmiyorsunuz.
Bakınız bu hırs üyeliğimi bile ele geçirmeye çalışılacak kadar saçma sapan işlere bile sürüklüyor okuyucuları suça itiyor.
Taksimin ortasında beni ve bana iş yapanı ateşe verin olsun bitsin arkadaşlar, sizler bu olmamalısınız sizler kültürlü insanlarsınız hesabımı da bir işverenin ele geçirmeye çalışmayacağı ortada o zaman siz tercüme işi yapanlar biraz daha konulara sakin yaklaşmalısınız diye düşünüyorum.

Sonuçta reklamveren burada para harcayan bir müşteri adayı bu gün tercüme çözümü arıyor önceki günlerde sizlerde siteler aldı ticaretlere bakın daima önce para gönderip karşımdaki sizlerde hiç endişelenmeyip sizlere güvendim. Bu hesabı yok ettiğinizde muhtemel başka para kazanacak emekçilerin işlerine de engel olmuş olacak arkadaşlarınızın ekmeklerine engel olmuş olacaksınız.

Kendi ayağınıza ateş etmekten başka bir şey değildir hesaba girmeye çalışmak.

Üzerine alınan alınmalı ilgisi olmayan rahat olmalı. Ben biraz sivri dilli sert eleştiren biri olabilirim bunu yakın çevremde söyler söylediklerimin doğruluğuna değil söyleyiş tarzıma takılındığı için hiç bir zaman söylediklerim anlaşılmaz fakat matematik aynıdır değişmez hiç değilse yukarıda vermeye çalıştığım matematikleri hesaplayın haklı olduğumu fark edeceğinizi umuyorum. En azından çeviri işiniz olsa artık karakter hesabı yaptırmayacağınızı düşünüyorum.

Allah bu mübarek günde hepinizin yolunu açık etsin mümkünse konu kapansa ben ve sizler işlerine geri dönse çok iyi olur kalbi kırılan varsa özür dilerim arkadaşlar.