Efendiliğin sorgusunu da yapamazsın, hesabını da soramazsın. Varsa efendilikle bir sorunun kendi efendiliğini bil kafidir. Sen kendini bilirsen, başkasının ne olduğunu umursamazsın zaten. Çünkü başkasına ispat edecek bir şeyin yoktur.
İnsanların dikine gitmesini istemiyorsan; önce kendini bir kontrol edeceksin, kendini bir dizginleyeceksin. @mre 'ye yazdığım ifadeler senin içinde geçerlidir. O yüzden başkasının derdinden evvel, kendi dertlerinizin hesabını yapın. Kendi geçmişinizin utancına varın. Başkası utanacak olursa utanır merak etme. Muhasebeci misin ki başkasının hesabını tutuyorsun?
Bir önceki mesajınızda, efendilikle alakanız yoksa diye bir ibare kullanıyorsunuz. Orada hesap sormadınız sormadınız da, sorguda mı yapmadınız?
Pardon, kendi efendiliğini bildikten sonra başkasının ne olduğunu umursamazsın zaten.
Sizden alınacak ders olmadığını daha önce söylemiştim zaten.
Hayırlı ramazanlar.