Mesele madara etmek değil öyle bir niyetle yazmadım o mesajı ama bu kadar insan size karşı aynı şeyi savunuyorsa bir bildikleri var demek ki. Doğruları söylüyoruz bunda yanlış bir şey yok. Siz belki 10 kere çeviri yaptırdınız ama biz her gün onlarca sayfa çeviri yapıyoruz yaş olarak belki genç olabiliriz ama bu işi bilmediğimiz anlamına gelmez, kendinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar iyi çevirmen olursunuz. Hal böyle olunca piyasayı taktir edersiniz ki bizler yani emek harcayanlar daha iyi biliyoruz. Kelime ve karakter arasında ki farkı konuşuyoruz hala burada. 16.000 kelime için 1000 karakterin 140 kelime olduğunu varsayalım 16.000 kelime yani 114.000 karakter(harf) yapar. Biz burada 1000 karakter derken 140 kelimeyi kastediyoruz. 140 kelime için 8 TL psikolojik fiyat sınırı bize göre. Sonuçta makale yazmıyorsunuz çeviri yapıyorsunuz. Üstelik çeviri yaptıracağınız metin tıp kategorisine giriyor. Siz aynı metni tercüme bürosuna gösterdiğiniz de size 1000 karakter yani 140 kelime için 20-25 lira gibi bir rakam çıkarırlar. Ben başka bir şey söylemek istemiyorum yeterince açık anlattım işin ederi ne ise o fiyatı verdik size. Büroları baz alırsanız yarı yarıya indirim söz konusu. Şuan işi kime verdiniz bilmiyorum ancak kaliteli, profesyonel, hatası olmayan bir çeviri istiyorsanız bu işin eğitimini alanlarla çalışmanız lazım. Biz bu eğitimi alırken 3 hafta emek verip 100 lira almak için o bölümlere girip okumadık. İşi kime verdiniz bilmiyorum ancak umarım hayırlısı olur size işi yaptıracak tercüman çok bize de istediğimiz kriterde iş verecek müşteri çok. Yani istediğiniz kişiye yaptırabilirsiniz işi alan umarım düzgün bir çeviri yapar. Konu benim açımdan kapanmıştır.
Sadece son sözüm burada ki çevirmen arkadaşlara, emeğinizi ucuza satmayın. O sıralarda 2 hafta gece gündüz çeviri yapıp 100 lira kazanmak için dirsek çürütmüyorsunuz. Kazma kürek sallayan insanlar bile 2 günde kazanıyor 100 lirayı. 16.000 kelimelik çeviri 1-2 günde bitmez, en az 2 haftanızı alır. Durumu kendiniz analiz edersiniz. Herkese iyi geceler, iyi çalışmalar.