Bu iyi bir şey mi? Doğru bir hesap mı neye göre ? Şöyle ki WORD de her sayfa bir A4 değil midir? Print edince öyle çıkmaktadır, ben Ekolwebin ilk mesajını 12 punto Arial font ile WORD e paste edince 2186 karakter 30 satır 370 sözcük hesaplandı ve sayfanın 1/3ü boş bile kaldı o zaman bir 2100 karakter olan bu çeviriyi ekolwebin hesabına göre 17 TL ye mi yaptırmalıyız yoksa kelimesi 0.001 den 3.7 TL ye mi? Her ikiside aynı çeviri sadece arada hesaplama farkı var.
Kanun çok ağaç kesilmesine neden olur bu şekilde. A4 kağıtlar WORD ortamında 12 punto ile 40 satır (4 Paragraflı) dolmaktadır. Dünya neyle yazmakta bilmiyorum ama daktilo ile yazılırsa dahi ortalama aynı çıkar.
Biraz sıkıştırmaları gerekir 20 satırla A4 müsriflik olur.
Bu kanun noterler ve hukuk için hesaplanmış olmasın? O değerli kağıtlarda başta hangi mevkiye dolduğu sağda tarih altta imza, pul bölümleri olduğu için araya 20 satırlık yazı konur ve A4 dolar. Bizim tercümanlar bunu mu esas alıyor?
Bakınız belge çevirtmek istiyorsanız a4 kagıdında olur. wordu felan karıştırmadan a4 kagıdında ıslak imzalı kaşeli dökümanları belge olarak kabul ediyorlar. 1 sayfası noter onaylı veya onaysız olarak size fiyat teklifinde bulunurlar bu da ortalama 25-30 lira arasındadır.
a4 kagıt hesabı sizin işi kapsamıyor. sizin işiniz bir belge değil. sizi kapsayan kısım ise karakter. 1000 karakterden hesaplama standartı kanunlarca koyulmuş.
kelime hesabını ben burada ögrendim. 100 lerce tercümanlık firması gezin. sizin işiniz belge ise , a4 sayfası üzerinden onaylı onaysız +kdv olarak fiyat çıkartır. işiniz belge değil , metin tercümesi ise karakter +kdv olarak fiyat çıkartır. merakınızı gidermek için yazayım tercüman büroları da 1000 karakteri 21-25 tl + kdv olarak veriyor aşagı yukar..
bizim onlardan ne farkımız var , okul devam ettiği için noter onay hakkımız yok sadece. aldıgımız eğitimde aynı. 3 kat aşağı yapmamızı çok görüyorsunuz. üstelik kanunlarca standart haline gelmiş karakter hesabını kabul etmiyorsunuz.. virgül , soru işareti kesme ünlem bunlar önemsiz ayrıca. iş verilecek arkadaş ile konuşulur, ctrl f ile bunlar boşluk ile değiştirilir. birbirimizi kırmayalım.
bu arada 120 tl ye işi yapan arkadaşı özel mesaj ile gönderebilir misiniz bana.veya kendisi mesaj atarsa sevinirim. elimde birikmiş işleri kendisine verebilirim. sudan ucuz gerçekten.