Neredeyse 4 yıl oldu benim web dünyasına atılmam.Haliyle 4 yıl içinde az da olsa tecrübe edindim.Bu edindiğim tecrübeler belki basit tecrübeler ama hayatınızda her zaman size yardımcı olacak ve size daima kazandıracak tecrübeler.Bende bu yazımda sizlere bu tecrübelerden bazılarını anlatmak istedim.
Sade ve Basit Tasarım
Öncelikle web sitesi yaparken her zaman sadelikten yana olmanızı öneririm.Çünkü artık bütün firmalar sade olan bir web sayfasını tercih eder.Zaten içeriğiniz yeterli ve sağlam ise basit ve sade bir tasarım ile web sayfanıza istediğiniz kadar ziyaretçi çekebilirsiniz.Ama yok ben şekilli,hareketli bir web sayfası istiyorum derseniz şunu belirtmem de fayda var;fazla hareketli siteler ağır olabilir.Ağır olması da web sayfasının yavaş açılmasına neden olur.Belki ziyaretçileriniz sabırsız insanlardır bu yüzden sadelik daima önemlidir.
Web sayfalarınız da fantastik yazı tiplerinden kaçının.Bütün işletim sistemlerinde ortak olan yazı tiplerini kullanmaya çalışın.Emin olun böylesi web sayfalarınız için daha yararlı olacaktır.
Genellikle tasarımcılar,tasarım yeteneklerinin doğuştan gelen bir şey olduğunu söylerler.Bu bana göre tamamıyla yanlıştır.Çünkü tasarım yeteneği zamanla kazanılan bir yetenektir.Tasarım yapa yapa bu yetenek kazanılmaktadır.Öyle pat diye bilgisayar başına oturup tasarım yapmak kolay bir iş değildir.
Yaptığınız çalışmalarda sürekli olarak aynı şeyleri kullanmayın.Farklı farklı fikirler düşünün ve bunları tasarımınıza yansıtın.Hafif bir müzik bile size ilham verebilecek bir unsur olabilir.
Eğer aklınıza fikirler gelmiyorsa etrafınızı inceleyin.Yapılmış web sayfalarını dolaşın.Şunu unutmayın esinlenmek asla çalmak değildir.Ünlü ressamlar bile birbirlerinin tablolarından esinlenerek ortaya muhteşem tasarımlar çıkarmışlardır.
Bu basit tecrübelerin hayatınıza olumlu yansımasını umarım.Yazdıklarımı göz ardı etmemeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır.
Kaynak:
burakturali.com