Sorun : 200 ms'den fazla sürede cevap vermenizi Google eksiklik olarak kabul ediyor.

Çözüm : sayfanızın Memory, CPU ve HDD yükünü azaltın.
  1. Resimleriniz mümkün mertebe 15KB üzeri olmasın, eğer mecburen bu rakamın üzerine çıkıyorsanız, RAID ya da daha hızlı SSD HDD kullanın.
  2. Resimlerinizin her birini optimized haline getirin. Photoshop gibi programlarda bu uygulama kolayca yapılabiliyor.
  3. MySql, MSSQL ayarlarınızı serverın vermiş olduğu miktar boyunca artırın. Default ayarlarında her ikisinden de maksimum verim alınamıyor.
  4. Web server Cache özelliklerini kullanın
  5. Sayfalarınızın kaynak kodlarını küçültün.
  6. Javascript reklam kodları sitenize iframe açtığı için senkronize olarak yükleniyor. Bu da yüklenme süresini yükseltiyor. Bu duruma bir çare bulunmuyor. Google webmaster forumlarında async reklam yüklemenin bir yolu olmadığını söyledi. Özellikle adsense kodları yüksek yönlendirme gerçekleştirdiğinden sayfa hızını olumsuz etkiliyor.
  7. Css sprite kullanın.
  8. javascript yüklenmelerini async haline getirin. Sosyal medya ve 3. party javascriptler dahil.
  9. Css dosyalarınızı optimize edin ve tek css kullanın, import kullanmayın.

Apache sunucuda benim için tek sorun 0.20 sn yani 200ms sınırlaması. sitemde uyguladığım cache ve mod_pagespeed ayarları ile diğer bütün sorunları aşılabiliyorum. https://developers.google.com/speed/...F&mobile=false

IIS'de 200 ms sorunu çekmiyorum. tartışma haline gelmesin lütfen. IIS daha hızlı gözüküyor