seo adına herhangi bişey yapacağım zaman google'ın gözünden bakmaya çalışırım.
örneğin ben google mühendisi olsam, anchor texte ne kadar önem veririm?
mümkün mertebe münimum derecede önem veririm.
çünkü ben bilirm ki, insanların %90'ı bir siteye link verirken; ya http ile başlayan direk linki verir yada tıklayın, burada şeklinde verir..
ha anchor veren yok mu? elbette var ama bana göre bu oran %10'u geçmez..
o zaman bende google olarak, anchor text'i seoya olan etkisini bu seviyede tutarım..
düz mantıkla baktığımızda böyle görünüyor..
Google arama sıralama sonuçlarını nasıl belirlediğini kendi sitesinde anlatıyor.
- Mühendislerimizden biris teklif getirir
- Biz o tekniği kendi içimizde test eder ve sonuçlarına bakarız
- Eğer iyileşme varsa, güncellemeye alırız.
Google anchor text için uzun zamandır testler yapıyor. Hem de arama sonuçlarına açık. Özellikle bu yaz. Roller out için kullanıyorlar topladıkları verileri.
Bizim ne büyük hatamız,
kendi analizlerimize çok güvenmemizden geliyor. Bir kaç sitede gördüğümüz sonuçları kural olarak kabul ediyoruz. Oysaki gerçek SEO'da böyle değildir.
Şuandaki backlink ve SEO analiz araçlarının kuruluş hikayelerini hiç okudunuz mu?
Hepsini kuran kişiler SEO Danışmanlığı hizmeti satanlardır.
Peki neden bu hizmeti rakipleri ile paylaşıyorlar bu sordunuz mu kendinize? Cevabını ben vereyim. Kendilerinin gördüğü verileri görmek için aylık
5.000 $ üzeri ödeme yapmanız gerek. Bu da yeterli bir miktar. Satılmasının en büyük sebebi sistem maaliyetinin çıkartılmasıdır.
İnternet marketing alanının en büyük firmalarından biri gitti popüler site explorer kurdu. Neden?
Daha çok veri için.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Başarı için daha çok veriye ihtiyacım var. Maaliyetler çok yüksek. Napayım, bu işi hizmet olarak satayım,
maaliyeti çıksa bana yeter. Zaten SEO hizmeti verdiğim müşterilerimden
fazlasını kazanacağım.
Google bir sonuç için
100K+ site sayfalarını inceleyerek karar veriyor. Bizim incelediğimiz rakam en az
1K olmalı ki,
%1 oranında konuşabilelim. Kaldı ki popüler sonuçlarda 1
00M'a kadar çıkanlar var.
Bu yüzden yurt dışındaki, bilinçli iş yapan SEO firmaları aylık
10M USD'den fazla kazanıyorlar. Google bu yüzden çok endişeli. Pazar her geçen gün büyüyor.
Kuruluş aşamasında dahi 50K $'dan daha fazla maaliyeti olan, aylık 20 K $ gideri olan, bu analizleri millet niye yapıyor? Bir de bunların yorumlanmasını düşünün. Bu insanlarn maaliyetlerini. Aylık 100 K $ üzeri harcama yapacaksınız ki, otoriter bir cevap bulabilesiniz.
Kendimizi kandırmaya gerek yok. Yüksek düzeyde veri ile tespiti yapılmayan her sonuç,
göreceli doğrudur. Aksi kolay ispat edilebilir, ki
@sechkine hemen bir site ile cevabını vermiş. Örnekler çoğaltılabilir.
Kendinizi ben olsam düşünceleri ile yormayın. Elinize verileri alın %'lerle konuşun. Benden nazicene tavsiye.