maxipowers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fikirlerime katılmamakta özgürsünüz.benim yazdıklarım başıma gelenlerdir. denemeside bedavadır.O içtiginiz protein tozları amino asitlerin içersinde ismini dahi bilmedigin binlerce yüzlerce kimyasal var. protein tozuda amino asit de kulalnmış bir kişiyim.
Ayrıca bakın bilmiyorsanız ögrenin
proteinin fazlası vücüta kilo yapar .protein alıp spor yapmaz isense aynı şekilde gine kilo yapar.

Proteinler vücutta direkt olarak depo edilemez. Ancak alınan proteinlerin fazlası yağa dönüşerek, depo edilir. Vücuttaki artan yağ da sporcunun performansını düşürerek, kilo alımına sebep olur.

* Eğer vücut geliştirmek için protein tozu veya aminoasit hapı kullanacaksanız , hiç tavsiye etmem.. günde 6 tane aminoasit hapı yerine 1-2 tam yumurta yemeniz aynı değerleri verir.

Kaynak olarak buradan faydalana bilirsiniz.
http://www.gundemim.net/protein-tozu...-ve-zararlari/

* Vücut geliştirmede protein tozu ve aminoasit haplarından uzak durmak gerekir.

milleti ne olursunuz yanlış yönlendirmeyin .. bu tür şeyler ciddi anlamda zararlıdır.bakın kullanan ve bırakan biri olarak söylüyorum bu satılan tozlar haplar sağlıgınıza zararlıdır.

* Yalancı gelişme yapacaksanız hiç yapmayın daha iyi….Sağlığınızı kaybedersiniz……İlk etapta olumlu gibi görünen bir çok şey , ileriki yıllarda telafisi imkansız hasarlar bırakabilir.

İnsan sağlıgını böyle bilinçsiz şeyler ile riske atmayınız.
* Vücut geliştirme kurallarından birisi de ; DOĞAL BESLENMEDİR.

* Protein ve aminoasitler kasların gelişmesi için kaçınılmazdır.Zaten proteinlerin yapı taşı aminoasittir. Proteinsiz kas gelişmez. ama doğal yolla… yapay ilaçlarla DEĞİL !

amino asit dediginiz şey peynir altı suyu dur fakat bu suyu toz haline getirmek için kimyasallar kullanılmaktadır.
not üsteki verdigim kaynakda ve yazdıgım yazıların başında yıldız olan yerleri yazan Dr. Ümit Hazan dır.

ben bakın önceki mesajımdada belirtim madem böyle birşey kullanacaksınız gidin doktora bi danışın bilgi alın fikir alın.
aman ha aman diyeyim bilmedigniz şeyler hakkında sırf kendinizi göstermek için veya hava atmak için gaflete kapılmayın.

bakın yemin ediyorum doktora gittigimde tansiyonum büyügü 20 idi.
sırf yarım saat tansiyonun düşmesini bekledim dil altı hapı aldım. durumum o kadar kötü oldu.

+ 10-15 km koşarak şuanda istedigim kaslara neredeyse ulaşmış durumdayım.
bilip bilmeden yalan konuşmayın.
artı benim daha ne yazdığımı dahi okumamısınız.ben diyorumki benim yapmak istedigim öyle aşırı şişireyim hava atayım deyil bizim tek amacımız fit ve sağlıklı bir vucüt yapmak.
öyle gideyim hormonlu domates gibi şişireyimde hantalaşmak degil amacım . bunu halla siz anlayamamısınız.

+ öyle vucudumda yağ yoksa biris maçta sana vurursa zarar görürsün vs çok yanlış yorumlar.
siz beni ne zannetiniz kafes dövüşü felenmi yapacam arkadaşım ??.
vucüdünüzdaki kilolar size hamallıkdan başka hiç birşey yaptırmaz.

son olarak şunu diyorum gelin spor yapalım galibi dostluk olsun

Yahu hocam, kusura bakmadan bu işi hiç yapmayan yeni başlamış biriymiş gibi yorum yapıyorsun. İnsanları yanlış yönlendiren senin yorumların. Protein tozu, kilo aldırmaz ve yağ yapmaz. Fazlası yağ yapar dediğin şeyler karbonhidrat temelli gıdalar. Bir adres vermişsin, nedir ne değildir bilmiyorum ve güvenilir bir kaynak değil gibi. Bununla ilgili 10larca iyi kaynak bulabilirsin.

Bir örnek sadece: http://www.proteinmarketi.com/wp/whe...-yag-yapar-mi/

Gıda takviyesi kullanıp kullanmamak spor yapanın isteğiyle orantılıdır. İsteyen kullanır, isteyen kullanmaz. Kullanmayanın da ağzına tıkmazlar. Bunlar kaka kötü değildir. Bilmeden kullanırsanız, karaciğeri de yağlarsınız, böbreğin anasını da ağlatırsınız. Bilerek kullanmak öylesine kullanmak arasında dağlar kadar fark vardır.

Üzerine basa basa tekrar ediyorum, bu sporun kilit noktası uygulanan diyettir. Evet doğru şekilde gıda tüketilmeli ve ben doğru şekilde uyguladığım diyetin yanında gıda takviyesi kullanıyorum. Ve bunların adı "gıda takviyesi" tek başına bir işe yaramazlar.

Yapay ilaç tabiri de sokak arasında kullanılan bir tabir. Bunlar ilaç değil, gıda takviyeleridir. Eğer günlük protein ihtiyacını karşılayabiliyorsan kesinlikle whey kullanımına gerek yok ama bu günde iki yumurtayla olacak iş değil. Kilo başına 3 gram protein için bir diyet yazın da görelim nasıl alınıyormuş hepsi doğal yoldan

Amino asit dediğim şey peynir altı suyu değildir. Peynir altı suyu olan whey'dir. Özel işlemlerden geçer. Peynir altı suyundan evde whey yapmaya kalkarsan evet çok kötü sonuçları olabilir. Milyar dolarlık araştırmalar ve fabrikalar söz konusu

Bir doktorun bu yazıyı yazmış olması beni tatmin etmiyor. Her iki ayda bir kan tahlili yaptırırım. Doktorların, en azından benim rastladıklarım, gıda takviyeleri konusunda bilinçli değiller. Geçen haberlerde gördüm, adam "iğne" vura vura damarlarını patlatmış, operasyonu yapan doktor, amino asit kötü diyor. Kusura bakmayın da bilgisi olmayın fikri de olmasın.

Yaklaşık 22 aydır idman yapıyorum. İlk günden bugüne çok şey değişti hayatımda. İyi kombin yaptığım zamanlarda 6-7 gıda takviyesini bir arada kullandım ve hiçbir zaman tansiyonum düşmedi, yükselmedi. Yada sağa sola düşmedim. Her zaman kendimi daha güçlü hissettim.

Spor yapmak ve hava atmak, benim lugatımda yok. Saçma bir yaklaşım olmaz. Zikir ve fikir meselesi olsa gerek.

Sizin ulaşmak istediğiniz kas kütlesi nedir ama 15-20 km koşarak, kas kütlesi inşaa edilmez. Resminiz varsa paylaşın lütfen. Bir görelim, belki sizin kas kütlesi yeterli dediğiniz yoğunluk benim için çok çıtır bir şeyler..

Ben sana biri vurursa zarar görürsün demedim. Hani çok biliyorsunuz ya, vücutta yağ olmazsa, halı sahada bir şey olsa organlarınız zarar görür dedim. Bu da şu anlama geliyor, herhangi bir kaza olsa, allah korusun, organlarınız zarar görür, %0 yağ mümkün değildir diyorum. %4'e inebilirsiniz öpün başınıza koyun

Haydi selametle..