Aslında benim düşüncem sıralamaların bu şekilde kalmayacağı yönünde. Google'ın PENGUEN2 sistemi oturtamadığını veya düzenlemeler yaptığını düşünüyorum. Pagerank güncellemesiyle de arama sonuçlarının düzelmesini umuyorum ki geçmiş dönemler de bu kadar uzun bir süreli olmasa da böyle sorunlar yaşandı. Şuanki yerleşimde bir değişiklik zaten asla kabul edilemez.. Tabii google doğru arama sonuçları yansıtmak için bazı yöntemler geliştirip uygulayacak ama bu denli bir değişiklik olamaz.. Çünkü bu şekilde devam ederse Google'ın amacıyla, yaptığı çelişmiş oluyor. Amacı nedir? ( doğru sonuçları yansıtmak ) Yaptığı nedir? ( saçma sapan sitelerin/sayfaların ön plana çıkması ) ki bu mantık dışıdır. İnsanlar arama yapar ve doğru sonuçlara ulaşmak ister fakat şuan aramalarda haber, youtube vb siteler yoğunlukla öne çıkıyor. Bunlar da kullanıcının o arama motorundan vazgeçmesi için yeterli bir sebep. İnternet devi olan Google yerini Yandex'e bırakacak değil ya.. Kısacası şahsi düşüncem bu durumun bir şekilde düzelmesi gerektiği ve düzeleceği yönündedir.