Yurtdışından gelen spot telefon ile yurt içinde satılan telefon arasında telefonun durumuna göre 150-200 tl oynuyor. Yurtiçinde satılan telefon yurtdışından geliyor olabilir ama bu pasaporta IMEI kayıt ettirme olayı sadece ama sadece Türkiye'de var.
Sizin telefona uygun pasaport bulunmak istense en kötü 250 TL + bunu yaptırsanız bile 3-5 ay sonra düşmeyeceği yada pasaport işini yapacak olan kişinin *********** olmadığı garantisini kimse veremez.
Yazılım atılıp IMEI çakılması da çare olmuyor bazen çünkü o telefona eski model kullanılmayan başka bir telefonun IMEI'si atılacak. O eski model telefon 3G desteklemediği için hat üzerinden internete girmede sıkıntılar yaşanacağı gibi 3G özelliği kullanılamayacak.
Işte bu gibi durumlar yurtiçi ve yurtdışı telefon arasında böylesi farklar oluşturabiliyor. Ben kendim telefoncuyum Manavgatta.
Haklısınız. Fakat 3g konusunda bozuk bir telefonunkini atabilirler çok zor olmasa gerek. Ayrıca telefonu alacak kişinin belki elinde kendi pasaportu olabilir böylece daha ucuza gelmiş olacaktır. Ayrıca pasaport işlenince 3-5 ay sonra düşmüyor, kendi telefonumda kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım.