@CakirTurk arkadaş benim yerime her şeyi söylemiş... aynen katılıyorum.... eğer parayla ilgili bir sıkıntınız yoksa ve tembel değilseniz (yazdıklarınız tembel olduğunuzu göstermez), birileri için faydalı bir şeyler yapmak çok güzel... Ama kesinlikle, sizden nemalandıkları düşüncesini aklınıza getirmeyin, girin wikipediye, nasıl içerik ekleyeceğinize ilişkin bilgileri öğrenin, sonra sizde ekibin bir parçası olun, inanın büyük keyif verecektir.

Diğer bir yol: (bu hayattaki her şey için geçerlidir aslında). Her neyi yapmanız gerekiyorsa basit bir not kağıdı alın ve ekranın sağına yapıştırın, şunun gibi bir şey olsun.

30 dakika şu site ile ilgilenilecek
30 dakika bu site ile ilgilenilecek
15 dakika şu site ile ilgilenilecek
....

vakitleri kısa tutun ama asla ve asla verdiğiniz vaktin içinde, yapmayı planladığınız başlığın haricinde hiç bir şeyle uğraşmayın.

Basit bir kağıt parçası... inanın faydasını görürsünüz... biz buna plan diyoruz

Benim taktikse şu;

Benim bunun gibi 20 civarında karton parçam var, her birisinin içinde yapmam gereken başlıklar aynı, ancak sıralamaları ve adımlar arasındaki bazı motive edici satırlar farklı. Kiminin içinde "git 120 saniye içinde nescafe yap, kiminde, 15 dakika içinde duş al, kiminde, en sevmediğin birini ara ve onu mutlu et ve bunun gibi bir çok saçma sapan şeylerin olduğu 20 karton parçası... ve güne başlarken gözümü kapatıp bir tanesini seçiyorum

Not: İçinde "buz gibi duşun altına gir" ve "bugün bu maddeden sonra çalışma" veya "faceden hiç tanımadığın birisine -çok güzelsiniz- diye mesaj at" gibi seçeneklerde var ... tabi birde özel iki tane ajandacığım var, esas onlar kotarıyor beni... aklıma gelenleri işimi kesmesin diye hemen yazdığım iki ajandacık.
.