mechulkalan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizlere kızıyorum çünkü bir süre sonra sizin gibilerde onlara benziyor. Laboratuvarın kapatılıp sınıfa dönüştürülmesine ses çıkarmayan öğretmenlerle dolu okullarda okudum, belki bundandır. ÖSS'de ne çıkacağından haberi olmadığı halde spor ayakkabıyla okula gelen, uzun saçlı öğrencilerin peşine düşen öğretmenlerle geçti ömrüm. Okuduğu tek şey fotomaç olan edebiyat öğretmenleri öğretmeye çalıştı bize anlatım bozukluklarını.

Bu konuda biraz dertliyimdir sen bana bakma. İnşallah seni de kendilerine benzetemez bu yozlaşmış sözde öğretmenler.
Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunuyum. Dediklerin yanlış demiyorum, haklısın da. 2005 yılındaki yapılan değişiklikten haberin var mı bilmiyorum. Dediğin öğretmenlerin tamamı gelenekselci yaklaşımla öğretmenliklerini yapıyor. Ancak bizi yetiştiren hocalar, bizleri yapısalcı olarak yetiştirdi. Bu da demek oluyor ki, bizler eski nesle göre çok farklı öğretmenleriz. Sadece ben değil, bu yıl benimle birlikte mezun olan yaklaşık 30 arkadaşımın benden bir farkı yok. Anlayacağın biz onlara benzemeyeceğiz, onlar bize ayak uyduracaklar. Önümüzde birkaç yıl içerisinde değişimleri umarım görürsünüz. Çünkü bu öğretmenler yavaş yavaş emekli oluyor ve yerlerini bizim gibi öğretmen adaylarına bırakıyorlar.

Not: Seninle bu konuda bilgi alışverişi yapmam beni mutlu etti. Teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.