Rambo_FT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben şöyle düşünüyorum (yanlışta olabilir):

Bir domain ve hizmet satın alıp, içerisine beyaz bir sayfa içeren, hiçbir kelime içermeyen HTML dosyası atalım. Bu siteye PR 9 sitelerden 10 link satın aldığımızı düşünelim. Tabii yavaş yavaş, her ay 1 tane PR 9'dan link satın aldık varsayalım. Sitenin Pagerank'ı yine yükselmez mi?

Benim tahminim en az PR 6 olur, o bembeyaz sayfa. Ondan sonra link satışları başlar, başka bir işe yaradığını düşünmüyorum.
hocam bom boş bir sayfada hiçbirşey olmadığı için tabiyki pr haricinde başka bir işe yaramaz. fakat pr yükseldikten sonra o siteye günde 3-4 tane tamamen özgün makaleler, ve bu makalelerin google'da bayağı aranan güçlü kelimelerinden etiket oluşturalım. O site o zaman faydasını görür. makalenin özgün olması ve pagerank değerinin yüksek olması arama google'un sevdiği sitelerdir. böyle siteleri çok çabuk üst sıralara çıkarır. Doğal olarakta hitiniz yükselebilir. seo uzamanı veya pagerank ve hit yükseltme konusunda profesyonel değilim fakat kendi fikrim bu bence. (Hatasız kul olmaz bende hatalı düşünüyor olabilirim.)