St0rmy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google pr değerini sitenin içerisine giren kullanıcı sayısına göre vermiyor. pr değeri dışarıdan gelen bağlantılara göre veriyor. Alexada siteyi güncel tutmana ve kullanıcıya bağlı olarak düşüyor. bu nedenle pageran, hit, ve alexa yı bir biriyle kıyaslamiyalım. alexa hit ve sitenin güncelliğine göre değer biçer. pagerank sa dışarıdan gelen bağlantıların kalitesine göre. ve aynı zamanda dışardaki bağlantıların keyword larınıda ona göre yükseltir. pr değeri bence önemli çünkü bugün arama motorlarında güçlü kelimelerde ilk sayfalarda çıkan sitelerin pagerank değeri yüksek ve google o sitelerin pagerank değerlerine göre sitelerindeki içerikleri ve kelimeleri indexliyor.
Ben şöyle düşünüyorum (yanlışta olabilir):

Bir domain ve hizmet satın alıp, içerisine beyaz bir sayfa içeren, hiçbir kelime içermeyen HTML dosyası atalım. Bu siteye PR 9 sitelerden 10 link satın aldığımızı düşünelim. Tabii yavaş yavaş, her ay 1 tane PR 9'dan link satın aldık varsayalım. Sitenin Pagerank'ı yine yükselmez mi?

Benim tahminim en az PR 6 olur, o bembeyaz sayfa. Ondan sonra link satışları başlar, başka bir işe yaradığını düşünmüyorum.