2 Yıldır yapmak istediğim ve vakit bulamadığım işi şu ;
Biliyorsunuz ki sitelerimizde tek fotoğraf ve haber yayınlıyoruz benim yapmak istediğim script ses getirir diye düşünüyorum...
Olay şu bir haber sayfası düşünün bir resim alanı ve haber metni var...
Resim alanında foto galeri şeklinde haberin metininden arkada google görsellerden sorgu yaparak foto slide oluşturmak jquery ile yapıldığında foto in out yani zoom in zoom out özelliği ile yada fotoyu zoom ile sağa sola kaydırarak movie maker ile fotoğraflardan altına müzik koyarak yaptığımız videonun fotoğraflarla yani jquery ile yapılması...
Bu wordpress plugini olduğunda adminde çok hızlı sorgu yapar ve böylece sorguda mantıksız gelen resmi eler gerekirse içine kendi eklediğimiz resimle beraber bir slide FOTO SLIDE elde etmiş oluruz buda sanki bir video etkisi oluşturur!
Aslıda özetle haberin içindeki kelimeyi yada kelimenin önündeki yada yanındaki kelimeye bakarak + kelimenin kendisine bakarak google görsel resimlerinden slide oluşturmak!
Örnek :
Bu haberde
Aydın'ın Kuşadası İlçesi Körfezinde ( Burada google map gelecek haritada
tıklayın aydını ve sonra zoom ile
kuş adası gelecek reklam alanına ) Ege Denizi'nde ( Ege denizi resmi
Bakın ) son 12 saatte en büyüğü Ricter ölçeğine göre 3.4 büyüklüğünde 26 deprem oldu ( mesela 3.4 derken ekrana text yazıcaz metni haberden çekecek ).
Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bunlar
göçüntü depremler" dedi.
Umarım anlatabildim sizce nasıl fikir altına müzikte konulabilecek veya biraz daha kasarsak text to speak koyunca çiçek olur