Merhaba arkadaşlar,
aşağıdaki ödevi yapabilecek biri ile anlaşma yapılacaktır.
İlgilenenler pm atabilir.
Teşekkürler.
BTP214 C# PROGRAMLAMA DÖNEM ÖDEVİ
Konu : Öğrenci Not Durum Belgesi Hazırlama ve Hesaplamaları Yapma
AÇILLAMALAR,
2 yarıyıl öğrenim görmüş bir öğrencinin Not Durum Belgesi görüntüleme ve hesaplama programı hazırlanacak. Elimizdeki veriler;
string[] Donem_1 = { "Matematik", "Fizik", "İngilizce", "Programlama" };
string[] Donem_2 = { "Türk Dili", "Kimya", "Veri Tabanı", "İnternet Programcılığı" };
string[] Kod_1 = { "MAT101", "FIZ101", "DIL101", "PRG101" };
string[] Kod_2 = { "TUR102", "KIM102", "VTB102", "INP102" };
byte[] AKTS_1 = { 3, 3, 2, 4 };
byte[] AKTS_2 = { 2, 2, 4, 5 };
KURALLAR VE PUANLAMA;
1. Proje Microsoft Visual Studio 2010 C# Programlama Dili ile hazırlanacaktır. Aksi şekilde hazırlanmış olan ve kopya projeler 0 not ile değerlendirilecektir.
2. Ödevinizi modüle yüklemeden önce, tüm proje dosyalarının, sıkıştırma programları kullanarak (WinZip, WinRAR vb) .zip formatı haline getirmiş olduğunuzdan emin olunuz. Modül başka uzantılı dosyaları kabul etmeyecektir.
3. Form başlığı 1027.32.... maralı öğrencinin Not Durum Belgesi hesabı olacak (5 puan)
4. Formda Numara, Ad Soyad labellarının karşısındaki TextBoxlara kişisel bilgileriniz Bold olarak yazılacak, PictureBoxa kendi resminiz yüklenecek ve BorderStyleı FixedSingle olacak (10 puan)
5. Forma 2 sekmeli TabControl eklenecek, başlıkları 1.yarıyıl Ve 2. Yarıyıl olacak. 1.sekmeye Donem_1 değişkenindeki eleman sayısı kadar DersKodu, Ders Adı, AKTS ve Notu TextBoxları konacak ve üstlerine tanımlayıcı labellar eklenecektir. Ayrıca her dersin karşısına 1 mavi ve 1 kırmızı kutucuk konulacaktır. 2. Sekmeye de Donem_2 değişkenindeki eleman sayısı kadar kontroller eklenecektir. (15 puan)
6. TabControlun altına bir panel içerisine aşağıdaki resimde görüldüğü gibi 9 TextBox ve labellerı yerleştirilecektir. (5 puan)
7. TextBoxlara derse ait bilgilerin atanması değişkenlerden olacaktır.
Örneğin;
txtDersAd_1.Text = Donem_1[0];
txtKod_1.Text = Kod_1[0];
txtAKTS_1.Text = AKTS_1[0];
Notları yazarken ise kurallar: 2 sekmede de 1 tane GR ya da FF olacaktır. Her sekmede birbirinin aynı 2 not olmayacaktır. Yazdığınız not FF ya da GR ise sol taraftaki kutucuklardan mavi görünmez, diğerleri ise kırmızı görünmez olacaktır. Bu durum if deyimi ile kontrol edilecektir. (15 puan)
8. 1.yarıyıl Ortalaması butonuna basınca 1. Yarıyıla ait toplam AKTS, Ağırlıklı Not ve Ortalama TextBoxlarına ait değerler yazılacaktır. 2. Yarıyıl ortalaması ve Genel Ortalama da ilgili butonlara basınca ilgili TextBoxlara yazılacaktır.
9. Ortalama Hesabı (1. Veya 2. Yarıyıl ortalaması):
a) Toplam AKTS TextBoxları ilgili dönemin sekmesindeki AKTS TextBoxları nın içerisindeki değerler toplanarak yazılacaktır.
b) Ağırlıklı Not :
http://www.hukuk.sakarya.edu.tr/inde...isans_onlisans linkinden notların katsayıları alınarak bir metot yazılacaktır. Metoda harfli notu göndererek katsayısı geriye döndürülecektir. Örneğin :
private float Katsayi(string Notu)
{
if (Notu == "AA")
{
return 4;
}
else if (Notu == "DC")
{
return 1.5f;
}
else
return 0;
}
Şeklinde (diğer not türleri de ilave edilerek) olacak. Buradan dönen sonuçla, ilgili dersin AKTSsi çarpımı o derse ait Ağırlıklı Notu verir. İlgili sekmedeki derslerin ağırlıklı notları toplanarak ilgili Ağrılklı Not TextBoxına yazılacaktır.
c) Ortalama : Ağırlıklı Not TextBoxı / AKTS Toplamı TextBoxı ortalamayı vermektedir. Bu da ilgili TextBoxa yazılacaktır. Ancak virgülden sonra en fazla 2 hane yürütülecektir. Bu da String.Format ile sağlanacaktır.
(35 Puan)
10. Genel Ortalama Hesabı
a) Toplam AKTS : 1. ve 2. Yarıyıl Toplam AKTS TextBoxları toplanarak yazılacaktır.
b) Ağırlıklı Not : 1. ve 2. Yarıyıl Ağırlıklı Not TextBoxları toplanarak yazılacaktır.
c) Ortalama : Genel Ortalama Ağırlıklı Not TextBoxı / Genel Ortalama AKTS Toplamı TextBoxı ortalamayı vermektedir. Bu da ilgili TextBoxa yazılacaktır. Ancak virgülden sonra en fazla 2 hane yürütülecektir. Bu da String.Format ile sağlanacaktır.
1. ve 2. Yarıyıl ortalamaları hesaplanmamışsa Öncelikle 1. ve 2. yarıyıl ortalamalarını hesaplayınız. uyarısı verilecektir ve işlem yapmadan çıkılacaktır. Bu da ilgili yarıyılların ortalama TextBoxlarından kontrol edilerek yapılacaktır.
(15 puan)