İkisi de dizelse ben Fiesta alırdım (donanım ve servis ağı zenginliğinden dolayı)
Hmm. İnternette çok kıyaslama okudum fakat çoğu fanboy olarak yorum yapmış.
Fiesta daha donanımlı görünüyor. Polo'yo nispeten 2 kat daha fazla özelliği var. Yokuşlarda zorlandığı vs söyleniyor. Yakıt olarakta olumlu yorumlar var.
2013 model full paket incelemelerini izledim güzel ve sessiz görünüyor, gerçi o pakete bütçem yetmeyecek ama güzel görünüyor.
Polo ise hızlanma, motor olarak daha güçlü görünüyor. Fakat içi boş. Radyosunda usb bile yok. Donanım olarak biraz ilkel kalıyor.
Fakat vergilendirme, bakım olarak avantajlı ve yakıt olarak sınıfında çok başarılıymış. Segmentinde dizel olarak en az yakan araba diyorlar.
Eksik yanı donanımı olmaması ve motorunun traktör gibi ses çıkarmasıymış.
Ben çok anlamam arabalardan ama gönlüm polo'dan yana. Çünkü Wolksvagen ürünü daha havalı geliyor. Fiesta'ya sıradan bir araba bakarken, Polo sanki daha kaliteli ve lüx araç gibi geliyor dışarıdan. Bu kadar para ödeyipte biraz lüx markaya binmek istemiyor değilim
Ek olarak birşey soracağım. Şuan bu araçların 0'ları 40 milyardan falan başlıyor fakat geçtiğimiz sezonda 35'e falan satın almışlar. Şuan sanırım yaz sezonu olduğu için piyasa zamlandı.
Acaba seneye yani 2014 modeller ne zaman çıkacaksa, o sırada 2014 araçlar tahmini ne kadardan piyasa sürülür ? Veya o sıra bayiden 2013 modelleri 35-36 milyar gibi ücretlere satın alabilirmiyim ? Şuan her iki baktığım araçta 40'dan başlıyor dizelleri.