kodlama bilöeye pek gerek yok sanırım google webmaster'dan size sayfanızı gösteriyor. sizde şurada başlık şurada tarih yaızıyor gibisinden ayarlıyorsunuz sonrasını google diğer sayfalar için ayarlıyor. diyebiliyorum ama işte bütün sayfalar için url yapınızıda google'a belirtmeniz gerekir ben onu yapamadım.
sıralamalarda daha fazla yer kaplıyorsunuz buda daha fazla ziyaretçi çekmenize sebep oluyor.
Tamam doğru şeyden bahsediyoruz. Sizin dediğiniz şey "Yapısal Veri İşaretleme Yardımcısı". Orada işlem bittikten sonra size verilen html sayfasında bulunan kodlara göre kendi sitenizi düzeltmeniz gerek. Ben daha 2-3 gün önce fragman sitem için yapmıştım. Kodlama bilgisi şart, eğer kodlama bilginiz yoksa karışık işler bunlar.
Bir örnek vererek anlatayım ;
Alıntı
<?php echo get_post_meta($post->ID, 'vizyon', true); ?> Kırmızı ile işaretlediğim kod yapısı benim sitemde filmin vizyon tarihinin gösterileceği alanı temsil etmekte. Ben bu kodu aşağıdaki gibi düzeltince o filmin hangi tarihte vizyona girdiğini google 'da bildirmiş oluyorum ve aramalarda ona göre çıkıyorum.
Alıntı
<em itemprop="datePublished" content="Lütfen buraya ISO 8601 biçiminde geçerli bir tarih/saat değeri girin"><?php echo get_post_meta($post->ID, 'vizyon', true); ?></em>
Daha iyi anlamanız için bir örnek daha vereyim. Aşağıdaki örnekte ise filmin süresini belirtiyorum.
Alıntı
<?php echo get_post_meta($post->ID, 'sure', true); ?> bu kod yapısı benim sitemde filmin süresinin gösterileceği alanı temsil etmekte.
Alıntı
<em itemprop="duration"><?php echo get_post_meta($post->ID, 'sure', true); ?></em> kodu bu şekilde düzeltirseniz filmin süresini ziyaretçiler dışında google'da bildirmiş olursunuz.
Notlar ;
* Örneklerde verdiğim php kodlar benim sisteme göre yazılmış kodlardır. Sizde bu kodlar farklıdır.
* Örnekte bahsettiğim site wordpress alt yapısına sahiptir.
* Örnekte ben <em> tagları kullandım ama orjinali <span> kodları ile yapılır.