1-75 binden fazla kazanca
yüzde 35 vergi Yeni Gelir Vergisi Yasası'nda
yıllık kazancı 75 bin lirayı aşanların tüm gelirlerini yani kira, mevduat ve değer artışı kazançlarını toplayıp beyan etmeleri zorunluluğu kira ve mevduat geliri vergisini direkt yüzde 35'e çıkarabilecek. Aylık kazancı 4 bin 500 lira olanlar bu sınıra ulaşıyor.
yeni kanuna göre durum bu kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/gelir...55/default.htm
Benim anlamadığım şey zaten internete vergi veriyoruz, telefonda veriyoruz bilgisayarı alırken veriyoruz elektriğe fazla fazla veriyoruz, daha neler neler... tüketici olduğumuzdan verginin son halkası biz oluyoruz, bunları verirken sesimiz çıkmıyor devletimiz için feda olsun diyoruz.
Biz vatandaşlık görevimizi yapıyoruz yetmez gibi ülkeye gani gani döviz sokuyoruz Bizden vergi alacağına başka yerlerden(Google) vergi almıyor diye gel bakım senin gelirin var ver bakalım %35 bana da diyen devlete artık yuh da mı demeyek?
Gelir vergisi denen şey kadar saçma bir vergi türü daha yok. Ben aldığım hizmetlerin vergisini veriyorum bişey üretmiyorum ama fikirlerimi internette parasını vererek paylaşıyorum ve reklam yayınlayıp (REKLAMVERENİ ve DOLAYISIYLA DEVLETİ KAZANDIRIP) kazanıyorum diye devlete vergi vermek hangi mantığa sığar? Bu 1 verip 1000 almaktan başka bir şey değildir.
Bakalım gezi parkına gösterilen hassassiyetin yüzde kaçı bu vergi artışlarına gösterilecek.
Yazım ve anlatım hataları olmuş olabilir, bozuk bir klavye kullanıyorum.