CND adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle Doğu Akdeniz Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en köklü ve en kaliteli okuludur. En çok öğrenciye sahiptir. Kampüs ortamı gayet iyidir. Genelde evler kampüse 10-15 dakika kadar yürüyüş mesafesindedir. Kampüs içerisindeki kafeler, yurtlar vs ler iyidir. Hemen eve çıkmanı önermem, ilk sene yurtta kalman daha avantajlı olacaktır. Ortamı tanırsın, çevre edinirsin vs. En büyük katkısı tabii ki uluslararası bir okul olması. Çok sayıda yabancı arkadaşın olacak, dil konusunu çözeceksin, kaliteli bir diploma sahibi olacaksın..

İngilizce bilgisayar mühendisliği iyi bölüm, ama zor. Daü öyle özel okul, yata yata mezun olurum mantığının geçtiği bir yer değil. Adamın ağzından burnundan getiriyorlar yani. Son derece zor ve kaliteli bir eğitimi var. Vakıf üniversitesi olmasına rağmen, Kıbrıs'ta devlet okulu olarak geçiyor. Yarısı özel yani...

Kıbrıs vatandaşlarının TC vatandaşlarına davranışlarında bence problem yok. Sonuçta Türkiye'den gelen insanlar ortamı çok bozmuşlar. Özellikle doğu illerinden gelenler ve adana tarafından gelen işçiler hırsızlık, gasp, tecavüz gibi olaylara bulaşıyor. Yerel halk bu nedenle bizlere de soğuk şekilde bakıyor.

Yoksa arkadaş olduğun zaman çoğu TC vatandaşından daha insan, daha iyidir. Hala da görüşürüm arkadaşlarımla. Yaşlılar, gençlere göre daha ılıman şekilde yaklaşır. Gençler biraz daha işgalci toplum olarak görüyor bizi..

Kıbrıs'ta yaşam rahattır, sıcak dışında pek problem yoktur. Duş aldığın Su vs kullanılan su deniz suyudur ama alışırsın bir süre sonra. Elektrik biraz tuzludur bize göre. Klima falan kullanman gerekecek.

İngilizce seviyen ne durumda? Eğer hiç bilmiyorsan çok iyi çalışmanı öneririm. Dediğim gibi gerçekten de yata yata geçerim diye bir durum yok.

Hayat pahalı mı? Evet pahalı. Ben mimarlık okudum, haliyle okurken kırtasiye masraflarım normal bir öğrencinin not masraflarının 100-200 katıydı. Sen sadece kitap, not vs onlara para vereceksin, o yüzden ekstra pek masrafın olmaz.

Kıbrıs'a okumak için gidiyorsan okursun, eğlenmek için gidiyorsan eğlenirsin. Bunun arasını tutturmak çok zordur. Ayda 400 lirayla geçinen adam da biliyorum, 4000 lira ile geçinemeyen adam da. O tamamen sana bağlı yani. Amacını iyi belirle. Eğlenme demiyorum tabii ki eğleneceksin ama BET (iddia) vs onlara sararsan hem vakit hem para kaybedersin.

İnternet yavaştır, biraz da pahalıdır ama yapacak bir şey yok. Kendin yemek yapmayı bilmiyorsan öğrenmeni öneririm. Dışarıdan yemek yemek kadar kötü bir şey yok kıbrıs'ta. Ne kadar kaliteli olursa da olsun sağlık bakımından pek iyi yerler değil. Sürekli kapanan lokantalar falan olur. Kaçak et çoktur kıbrıs'ta.

Hem de maddi olarak çok paran gider dışarıdan yersen, evde yap makarnanı, çorbanı, salatanı otur ye

Onun dışında içkiler ucuz haliyle. Havaalanından alabilirsin içki tüketiyorsan. Sigara da öyledir. Aklına takılan başka bir şey olursa sorabilirsin.
GuNGoRv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam yazıyordum arkadaş her şeyi açıklamış Havaalanı özelleştirildi marketler şuan daha ucuz alkol satışında heleki erülkü market
Peki diploma geçerliliği iş bulmak nasıl buradan mezun olduktan sonra