işte domainleri yazın dememin sebebi buydu bazen yanlış sorgulamalar yapılıyor ve insanlar zan altında kalıyor.
yazdığınız domainler daha eski tarihlerde alınmış,
www.tc dağıtıcısından domainleri sorgulayıp kayıtlıysa ardından whois bilgilerine ulaşabilirsiniz. diğer bir mesajınızda .tc ülkemizde yeni satışa başladı vs. gibi bir söylemin olmuş hayır bu uzantı yıllardır satışta ve Türkiye'ye ait değil, Turks and Caicos adasına ait bir uzantı, linkten uzantı hakkında tüm ayrıntıları öğrenebilirsin, bkz.
.TC Türkiye'ye ait değildir!
diğer yandan domainler boşta bile olsa almazdım, almanı tavsiye etmezdim, fiyat politikası ve pazarlama şekliyle düşünce yapıma uymayacak kadar kötü bir firma, elemanlar örneğin 2002 yılında kayıt edilmiş bir domain için 2012 yılında şöyle birşey diyebiliyor, domain premium bu tarihten itibaren yıllık yenileme ücretiniz şu kadar yükseltilmiştir, yani her domaine kafasıan göre fiyat belirliyor, satın almadan bahsetmiyorum haa bu dediğim yenileme fiyat politikasını incelemek için linkteki konuya bknz.
.TC alan adı (domain) kayıt
velhasıl boşta da olsa alma derdim, yazdıklarım rahatsız etmez umarım sadece bilgilenelim, paylaşımda bulunalım diye yazıyorum...
diğer yandan isim tescili savunma gibi bir durum ortaya çıkmasın, transfer politikaları hakkında sert bir yazı yazmıştım burada. domainimde yok orada alayını taşıdım.