Konu yanlış yerlere gitmeye başlamış kısaca açıklama getireyim;
Yapılan çalışmada,
fake hesaplar açarak link paylaşımından bahsetmiyorum. Örneğin Twitter, Tumblr ve Linkedin gibi sosyal ağlarda belli stratejilerle edinmiş olduğunuz hedefli takipçileri sosyal medya hesaplarında birbirine bağlıyorsunuz.
hocam nofollow linkin hiçbi yararı yok boşa zaman kaybı
SEO anlamında anlatmak istediğim şudur; Örneğin youtube'da bir video paylaştınız, bu videonun youtube aramalarında üst sıralarda çıkması için belli kriterler vardır, izlenme oranı, like oranı gibi gibi... Diğer sosyal ağlarla desteklediğiniz bu video doğal bir şekilde bu döngüyü sağlar. Youtube aramalarından sitenize yeni ziyaretçiler gelmiş olur. Burada linkinizin nofollow veya dofollow olmasının bir önemi yoktur.
Bu sosyal ağ olayını çok yanlış anlamış bizim milletimiz. Eğer kullanıcılar kendi istekleri ile paylaşırlarsa sitemize yararı olur. Fakat biz tek linki 5 tane sosyal ağa yollarsak bunun ne yararı olacak ki?
Yapacaksanız şöyle yapın;
1- Bloga yazı gir
2- Yazdığın yazının linkini goo.gl ile kısalt
3- Bu linki google+ profilinde özgün minimum 3 cümlelik bi açıklama ile paylaş.
4- blog yazısı linkini tekrar goo.gl ile kısalt (farklı bi link verecek size)
5- yeni linki twitter'da 1 cümlelik konu ile alakalı özgün açıklama gir linki sonuna yapıştır.
6- Paravan blogun varsa o konunuzla alakalı acemice bi yazı yaz + 1 resim + 1 youtube videosu ekle. Ve yazının dibine kaynak: direk sitenin o konu linkini yitekle.
Yayınla ve ana siteyi sadece pingle. Tadaaaa etkili ve doğal SEO!
edit: bu yöntemi kullandığım bir sitem, bugün 6. günü ve hiti 1200-1500 arasında gidip geliyor. Günlük olabildiğince içerik girmeye çalışıyorum. Açıklamalarınızı özgün yazın yeterli. Minimum 3 cümle...
Anlatılanı siz yanlış anlamışsınız, üst bölümde açıklamasını yapmaya çalıştım.
Facebook dan twitterdan ediniyoruz ama ?. Facebookda paylaşım yaptıgımızda ana sayfaya da düşüyo link ? alexa da 1.ci pr10 siteden link almıs oluyoruz senin deyiminle uçması lazım site ama uçmuyor ?
Hocam yazıda dikkat ederseniz, sıralama almanızı kolaylaştırır gibi deyimler kullanmaya çalıştım. Sosyal medya veya bu link inşasını amacı;
1- Yeni ve odaklı ziyaretçiler edinmek
2- Bizi takip eden ziyaretçileri sürekli hale getirmek.
Bu çalışma sonuç itibariyle SEO kavramına yardımcı bir etken olarak tanımlanabilir. Docslarda yardımcı bir etkendir, ama etkisini sanırım herkes biliyordur?