• Boğaziçi Üniversitesi - İngiliz Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisiyim. Üniversite başlangıcına kadar olan eğitim hayatım yurtdışında geçtiğinden İngilizce ve Rusça konusunda fazlasıyla donanımlıyım. IBT TOEFL derecem 105'tir, bu da İngilizce seviyem ile ilgili fikir sahibi olmanız adına yardımcı olabilir. Bunun yanında aldığım kolej eğitimi ve Rusya'da geçirdiğim 12 senelik sürecin tecrübesiyle Rusça konusunda da kaliteli çeviriler yapabilecek kapasitedeyim.

• Hakkımda verdiğim bu kısa bilgilerden sonra iş alanı konusuna değinmek istiyorum. Makale, kitap, tez, sunum ve ödev gibi aklınıza gelebilecek her konuda çeviri yapabilirim. Bugüne kadar makale ve tez ağırlıklı çalıştığımı da eklemek isterim. İstek halinde özgün makaleler de yazabilirim.

• Çeviri konusunda her iki tarafın da dikkat etmesi ve özen göstermesi gereken konular olduğuna inanıyorum. Çeviriyi yapan kişinin öncelikle verilen söze sadık kalması gerektiğini düşünüyorum. Zaman ve kalite konusu kesinlikle büyük önem taşıyor. Müşteri ise yapılan emeğe saygı duymalı ve bu anlamda fiyatlandırma ile ilgili çeviri sonrasında pazarlık yapmamalıdır. Bu konuyu özellikle belirtmemin sebebi bu zamana kadar yaşamış olduğum tecrübelerdir. Saygı unsuru her iki taraf için de çok önemli.

• Müşteri memnuniyeti her konudan önceliklidir. Yapılan işten memnun kalmamanız durumunda öncelikle hata düzeltilir, müşteri memnuniyeti bu durumda da sağlanamazsa para iadesi yapılır.

• Fiyatlandırma konusunda piyasanın aksine belli kalıp ve sınırlandırmalarım yok. Her çeviri konusu ve zorluğu bakımından farklı olduğundan fiyatlandırma da bu bağlamda ona göre yapılacaktır.

• Sitede çok aktif olamamamdan kaynaklı olarak burada sunabileceğim bir referansım yok, fakat istenmesi halinde çalıştığım kişi ve kurumları referans olarak gösterebilirim.

• Ağustos ayı itibariyle özel bir kurumda çevirmen olarak çalışmaya başladım. Referans anlamında yardımcı olması adına da burada belirtmek istedim. Reklam olmaması adına isim vermiyorum, isteyenler PM aracılığıyla ulaşabilir.

Gösterdiğiniz ilgilye teşekkür ederim.