Çok kısa bir not düşüp konuyu terk edeceğim.

Sizin kadar bilgisiz, ancak bilgisizliğini uzun aktarımlar ile bastırmaya çalışan 2 başka insan görmedim ben.
Ben 4 yıldır hem yerli, hem yabancı lokasyon vds satmak'dayım, son 4 yıldır Radore ile bir fiil çalışıyoruz, hiç bir veri merkezinin sanal sunucu satmak için esx işletim sistemi dışında bir şey kullandığını görmedim.

Esx gibi ana makine yönetimi kolaylığı sağlayan, 15 yıllık geçmişi olan, sadece sanallaştırma işlemi için piyasaya sürülen bir işletim sistemi varken, neden ana sunucuya sıradan, kişisel kullanımlarda bile her bilgisayar'da kurulu olan windows işletim sistemi kurup, sıradan bir windows vps üzerinden sanal sunucu hizmeti sağlanıyor gibi bir durum ortaya çıksın ki?
64 gb bir ana makineniz olduğunu varsayıyorum, bu windows üzerinden kaç adet sanal sunucu kurabileceksiniz? Sanallaştırma yapabilecekseniz soruyorum size?

Microsoft örneğinin yanlışlığı bir yana, konu ile hiç bir ilgisi yoktur, arkadaş sunucuyu oyun sunucusu olarak kullanacağını belirtmiş.
Yıl 2013 unuttu iseniz hatırlatayım, VirtualBox ile windows server üzerinden FreeBsd yada Linux işletim sistemi ile bir oyun kurup, deneyin bakalım 20'den fazla oyuncu destekleyecek mi? diye.
Hepiniz her şeyi biliyorsunuz, bir biz bilmiyoruz bir şey zaten..

Sağlıcakla kalın,