Dünden beri ara ara kontrol ediyorum konuyu şuraya @EditAbi dışında doğru birşey yazan yok. (Konu sahibi sıralama dışı)

Şu kavramı duydunuzmu bilmiyorum: "İşletim sistemi üzerinden sanallaştırma" Bilmiyorsanız öğrenin. Zira VPS dediğimiz sistemler bu altyapı üzerinden çalışır. Bknz: OpenVZ, Xen, VirtualBox, Hyper-V vb.

"Profesyonel hiçbir işletme Hyper-V kullanmaz" derken? Dünya sıralamasında 3. olan Microsoft'un en büyük datacenter'ı sanllaştırma çözümünde Hyper-V kullanır. Aynı şekilde sıralamalarda ilk 100'e giren pek çok datacenterda Hyper-V sanallaştırmasına rastlayabilirsiniz. Onlarıda geçtim pek çok büyük kuruluş kend içerisindeki sanallaştırma çözümünde Hyper-V kullanır. Çalıştığım yada çalışmadığım yüzlerce şirket sayabilirim. Windows Server 2008 ve üsütü bir sürüm kullanan çoğu işletme Hyper-V üzerinden sanallaştırma yapar.

@JackBlack sadece bunlara katılmıyor değilim yazdıklarınızdan. Hyper-V makinalar çalışırken bile sunucu değiştirebilir. Sanal ağ desteği mükemmel seviyededir. CSV yapısına sahiptir. Sunucu çalışırken depolama birimleri eklenebilir ve çıkarılabilir. Bulut altyapısına tam uyumludur. Uyumlu olduğu donanım ile mükemmel oranda kaynaşır. IP sahtekarlığını kendi bünyesinde engeller, ağ iletişimini gene kendisi yalıtır.

Format dışında çözüm kalmazsa ve sanal makinalara ulaşamazsanız bu iyi bir IT için önemsiz bir durumdur. Hyper-V asenkron bir şekilde sanal makineleri farklı alanlara kopyalayabilme yeteneğine sahiptir. Yani sizin haberiniz bile olmadan her gün yada her hafta farklı zamanlarda kendini 1-1 yedekleyebilir. Performansı arttıran artırımlı yedekleme özelliğini saymıyorum bile.

Ve önemli bir konu daha: VMware gibi Hyper-V'ye para ödemeniz gerekmez. Sadece server lisansı ile işletim sisteminin bir parçası olarak kurulabilir.

ISO okutma, OS desteği vb. diğer konular arasında zaten bir fark yok. Daha doğrusu her sanallaştırma çözümünde standart onlar. VMware'ye özel bir durum değil.

Ek olarak arkadaş VPS kurulumunu öğrenmek istiyor. VMware ile VPS dağıtamazsınız, VDS dağıtabilirsiniz.Yani doğrudan donanımı bölersiniz ki VMware'nin en önemli farkı budur. O yüzden porta, hddye vb. doğrudan erişir. Pek çok durumda bu büyük bir risktir.

Ayrıca, firewall izin vermeden vmware bağlantısını nasıl yapıpta yedek alacaksınız acaba? Hadi KVM üzerinden erişebildiniz ve bir şekilde yedek alabildiniz. Ee KVM'ye erişildiğinde zaten hangi sunucu olursa olsun yedeklenir zaten.

Herşeyi geçtim firewall'ın engellemesi yüzünden sunucuya format atmak ne kadar mantıklı? En kötü datacenter yetkilisi ücret dahilinde firewall'ı kapatabilir. Fiziksel ve managed bir firewall ise en kötü telnet ile bağlanıp devredışı bırakılabilir.

Kısaca konu sahibinin istediği herşey Hyper-V yada Oracle VirtualBox ile basit ve ücretsiz bir şekilde yapılabilir. Ek olarak firewall konusunda profesyonel bir destek alın. Konfigurasyonlar sunucuya ve gelen isteklere göre yapılandırılırsa hat kapasiteniz yettiği kadar sorunsuz kullanım yaparsınız.

İyi çalışmalar...