Varsayımlara dayandırmadan kanıtla bana bir yaratıcının olduğunu o halde? Tekrar ediyorum, bunu gerçekten inananlar da söyler dinde bilimsellik ve mantık olmaz. Din, ön kabuller üzerine kuruludur. Dogmatiktir. Tartışılmaz, sorgulanmaz.
sen diyorsunki kanıtla ama farketmez.. dinde bilimsellik yoktur o zaman kanıtın yanlıştır.. demekki inanmaya da gerek yok..
din tartışılır sorgulanır..
ben bilirim havasına girmeyin azıcık.. bir tek siz okumuyorsunuz, bir siz zeki değilsiniz..
gerektiği kadar okudum öğrendim bazı şeyleri.. belki sizden az, belki çok bilemeyiz..
ama dini kanunları ve hükümleri kendi aklımda kaynaklardan yararlanarak tartıştım.. çıkmaza girecek noktalara kadar da geldim.. bazı şeylerde olamaz dedim ama cevabı buldum..
birine daha dinde herşeyin cevabı vardır bilimle örtüşür dedim.. yok olmaz dedi.. tabi bu kişi inançlıydı..
adamın zekası yetmiyor ki herşeyi algılamya ben dünyadaki herşeyi dinle ve bilimle anlatsam ne anlayacak.. -ki ben de bilmiyorum herşeyi-
onun için sizin de aklınızın yetemiyeceği şeyler var.. aklınız yetmeyince yok olmaz deyip mantıksız demeyin.. bir zahmet azıcık saygı gösterin ve insanların düşüncelerine inançlarına ve dediklerine yanlış diye şeyler söylemeyin..