ateist zaten dinsizdir. Dinin ne dostudur ne de düşmanı. Bana göre onların din hakkında iyi veya kötü konuşma hakları bile yoktur. Herkes kısmetini yaşıyor sonuçta yarın sabah bu sabah uyandığın gibi uyanacağın ne malum. Kaderimiz önceden yazılmış. Herkesin herşeyin iyi olma şansı yok burası sınav yeri. Her ölümün kötülüğün bi sebebi vardır. Bir yanda bir bebek oraya bırakılıyor ve ölüyorsa bu bir mesajdır O bebeğin suçu olduğundan değil o bebeği bir daha bırakmayın sonunu görün ne oluyor diye bize verilen mesajlardır. Biz o mesajları hala değerlendirmeyi beceremiyoruz.
Sık kullandığım iki kelime
"Ölümde var"
her olayda hatırlamak lazım bunu..
Sen dine inanarak din hakkında fikir belirtebiliyorsan, dine inanmayan da senin inancına saygısızlık etmediği sürece istediği gibi görüşlerini belirtebilir. Sonuçta sana doğru gelen inanmayana yanlış geliyor. O'na yanlış gelen de sana doğru geliyor. Bunu hakaret sayamazsın, gerçekten hakaret etmediği sürece.
Sana göre inanmamak inanca saygısızlıksa, ona göre de senin inanmadığı için onun düşünce özgürlüğünü kısıtlaman onun inançsızlığına saygısızlıktır. İnanca saygı bekliyorsan, inançsızlığa da saygı göstereceksin.
-
Kaderin önceden yazılmışsa yaptıklarından neden sen sorumlu olasın peki? Ayrıca küçücük bir bebeğin can vermesiyle, gencecik masum bir kızın tecavüze uğramasıyla Allah dediğin mesaj veriyorsa nasıl eşitlikten bahsediyorsun. Hani Allah katında her kul eşitti, Allah affediciydi, Allah merhametliydi? Burada o verdiğim örnekteki zavallıların günahı bile yok. Neden bü dünyanın bütün pisliğini onlar çekiyor?
Allah'ın gücü mü yetmiyor onları korumaya, yoksa öyle bir şey yok onun için mi bir şey yapamıyor?
Al sana bilimsellik, bana bunu açıkla bakalım...
Not: Dinde bilimsellik olmaz, tamamen inanç meselesidir. İnanan kişi O'nun varlığını kanıtlamaya çalışıyorsa, inancı zaten zayıftır demektir. Sen inancından eminsen, bilimsel temellere dayandırmana ne gerek var?
Sen benim sorduklarıma cevap ver, ben o sorduğunun cevabını veririm.
Müslüman olmayan herkes Darwinist olacak veya evrim teorisini savunacak diye bir şey yok. Yaratılışı açıklayacak diye bir şey de yok. İnanmayan herkes yaratılışı bilimsel olarak açıklayıp kanıtlayabilseydi zaten herkes bilim adamı olurdu. Biraz daha açayım. Olmayan bir şey kanıtlanmaz ki, var olan bir şey kanıtlanır. Yani biri Tanrı'nın varlığını reddediyorsa ona yok madem ispatla diyemezsin. Olduğunu iddia eden birine bunu ispatlamasını isteyebilirsin. (ben istemem çünkü o onun kendi inancıdır, ama o da benden olmadığını ispatlamamı isterse, ben de o zaman varlığını kanıtla derim. çelişki veya ironi değil bu)
Konu başlığında bilimsel yazılmış, konudaki mesajlarda bütün müslüman olmayanların din düşmanı olduğu iması falan var. Ben de islamiyet çerçevesinde soruyorum madem bilimsel olarak bu sorduklarımın açıklamasını yapın ben de helal olsun diyeyim? Kurandan kopyala-yapıştır yapıp like almakla olmuyor bu işler.
Sonunda aynı doğrultuya gelebildik, bak az önce dine inanmayan birisi dinsizdir konuşmaya hakkı yoktur diyordun. Şimdi iki soru sordum herkes özgürdür demeye başladın. Çünkü açıklayamadın. Açıklayamazsın, açıklamanı zaten beklemiyorum. Bunu sana cahil, yobaz falan demek için söylemiyorum yanlış anlama. İmanın bilimselliği olmaz aynen senin bu mesajında kabul ettiğin gibi. Sana göre doğru bu gelir inanırsın, başkasına mantıksız gelir inanmaz. Ama o inanmıyor diye sen onun fikir özgürlüğünü kısıtlayıp da bu dinsiz, din hakkında yorum yapamaz diyemezsin.
Varsayımlara dayandırmadan kanıtla bana bir yaratıcının olduğunu o halde? Tekrar ediyorum, bunu gerçekten inananlar da söyler dinde bilimsellik ve mantık olmaz. Din, ön kabuller üzerine kuruludur. Dogmatiktir. Tartışılmaz, sorgulanmaz.
Hocam sen iyimisin ? Ben zaten birşey iddaa etmedim. Herkes ifadesinde özgürdür dedim ve sizin anlayamadığınız ilk mesajımdada aynı terimleri yazdım. 2 cümlede değiştiniz diyorsunuz. Valla sorun var bi yerde ama ne şu an düşünecek halim bile yok