foreverseo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Klasik olacak ama

http://www.youtube.com/watch?v=fQVCoD3spOQ

Konu bilimselliğe dayanıcaksa bana resimdeki sineğin nasıl oluştuğunu anlatırmısın ? Çok merak ettimde.
Sen benim sorduklarıma cevap ver, ben o sorduğunun cevabını veririm.

Müslüman olmayan herkes Darwinist olacak veya evrim teorisini savunacak diye bir şey yok. Yaratılışı açıklayacak diye bir şey de yok. İnanmayan herkes yaratılışı bilimsel olarak açıklayıp kanıtlayabilseydi zaten herkes bilim adamı olurdu. Biraz daha açayım. Olmayan bir şey kanıtlanmaz ki, var olan bir şey kanıtlanır. Yani biri Tanrı'nın varlığını reddediyorsa ona yok madem ispatla diyemezsin. Olduğunu iddia eden birine bunu ispatlamasını isteyebilirsin. (ben istemem çünkü o onun kendi inancıdır, ama o da benden olmadığını ispatlamamı isterse, ben de o zaman varlığını kanıtla derim. çelişki veya ironi değil bu)

Konu başlığında bilimsel yazılmış, konudaki mesajlarda bütün müslüman olmayanların din düşmanı olduğu iması falan var. Ben de islamiyet çerçevesinde soruyorum madem bilimsel olarak bu sorduklarımın açıklamasını yapın ben de helal olsun diyeyim? Kurandan kopyala-yapıştır yapıp like almakla olmuyor bu işler.

BestBads adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üstad amacın ne anlamadım. Ben görüşümü söylüyorum isteyen inanır isteyen inanmaz inancımı yorumlamıyor benim inancımı sorguluyorsun. Bu olmaz. Ben bana göre olan fikirleri savunuyorum Beynim var düşünme kabiliyetim var düşünerek ve şu zamana kadar yaşadığım tecrubelerle kendi düşüncemi söylüyorum. Hiçbir şey iddaa etmeye de ima etmeye de çalışmam. Bilimsellikle açıklansaydı ilk mesajdaki varlık şu ana kadar yapılırdı. Kadere de inanmıyorsan madem her attığın adımı beynin mi yönetiyor sanıyorsun ? yoksa seni yönlendiren birşeyler mi var ? İman bunları sorgulamaz. Bunları ne kadar sorgulasan da bir cevap alamazsın bulamazsın çünkü. Herkesin kaderi önceden bellidir. Ama şu açıdan bakarsan eğer, nelerin sevap nelerin günah olduğunu biliyorsun ve hala bildiğin halde günah işliyorsun peki neden. Madem herşey sorunsuz olabilirse neden günah işliyor insanlar. Her insan Allahtan korksaydı şu an bu dünya bu duruma gelmezdi Herkes iyi olurdu. Şu an kaç kişi imanlı. Artık insanlar inanmıyor. Günahta benim sevapta diyor 1 cumaya giderken 10 kez gitmiyor yasak olan şeyleri bir kezden birşey olmaz diyerek yapıyor. O tecavüze uğrayan kızın ne biliyosun ailesinin tertemiz olduğunu ? ne biliyosun o kızın o aşamalara kendi elleriyle gelmediğini. 7 yaşına kadar tüm çocuklar günahsızdır Çünkü bilmiyorlar imanı dini ailelerin yaptıkları çocuktan mutlaka çıkıyor. Bunu dedemin dedeside söylerdi babamda söylüyor. Bu çocukların o durumda olmalarınında elbet vardır bir sebebi. Sebepsiz ne oluyor söylermisin ?

neyse bunları konuşarak bile günaha giriyoruz. Herkes fikrini paylaşmakta özgür.

Saygılarımla
Sonunda aynı doğrultuya gelebildik, bak az önce dine inanmayan birisi dinsizdir konuşmaya hakkı yoktur diyordun. Şimdi iki soru sordum herkes özgürdür demeye başladın. Çünkü açıklayamadın. Açıklayamazsın, açıklamanı zaten beklemiyorum. Bunu sana cahil, yobaz falan demek için söylemiyorum yanlış anlama. İmanın bilimselliği olmaz aynen senin bu mesajında kabul ettiğin gibi. Sana göre doğru bu gelir inanırsın, başkasına mantıksız gelir inanmaz. Ama o inanmıyor diye sen onun fikir özgürlüğünü kısıtlayıp da bu dinsiz, din hakkında yorum yapamaz diyemezsin.

olgacveysel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
amacın hakaret ve tartışmak değilse ve inanç özgürlüğünden bahsediyorsan ilk önce sen saygı göstereceksin.. "Allah dediğin" diye bir tabir kullanmayın.. İnandığınız ilah de, Allah de ama öyle bir tabir serttir.. yok kullacam diyorsan yazma lütfen..

senin tüm söylediklerin acı kazanç meselesidir.. acıya katlanır yoldan çıkmaz isen, acın kadar ödülün de büyük olur.. bir acıya katlanamıyorsan ödülün de olmaz..

dinde de bilimsellik olur.. bir şeyi kanıtlmak zayıflık değil, olduğunu kanıtlayarak inancını arttırmaktır..
ben inanıyorum ve kanıta gerek yok derse karşıdaki 'olmayan şeylere inanıyorsunuz' diyor.. kanıtlamaya çalışsa 'inancın zayıf' diyor.. bu ne tezatlık?
Varsayımlara dayandırmadan kanıtla bana bir yaratıcının olduğunu o halde? Tekrar ediyorum, bunu gerçekten inananlar da söyler dinde bilimsellik ve mantık olmaz. Din, ön kabuller üzerine kuruludur. Dogmatiktir. Tartışılmaz, sorgulanmaz.