iExChange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sınav çok çok kolay geçti soruları yazayımda giricek arkadaşlara yardımım dokunur belki sanmıyorum giricek biri çıkıcağını ama

1) İmanın Şartları Nelerdir ?

Cevap : Allaha İnanmak,Peygamberlere inanmak,Meleklere inanmak,Kitaplara inanmak,Ahiret gününe inanmak,Kadere inanmak

2) İnsanın işlediği bir günah veya hatadan pişmanlık duyması aynı hatayı bir daha yapmamaya karar vermesi ve hatalarından dolayı Allah'tan bağışlanma dilemesine ne denir ?

Cevap : Tövbe

3) İslam İnancına göre ahirette yeniden diriltildiğimizde toplanacağımız meydana ne ad verilir ?

Cevap : Mahşer

4) Müslümanların günde 5 vakit yerine getirmesi gereken ve " dinin direği " olarak adlandırılan ibadet hangisidir ?

Cevap : Namaz

5) Ramazan ayında yerine getirilen ibadet hangisidir ?

Cevap : Oruç

6) İftar kavramını açıklayınız.

Cevap : İftar , ramazan ayında akşam ezanından sonra yemek yemeye denir (Heyecandan oruç açmak yazıcağıma yemek yemeye denir yazmışım yeni farkettim )

7) İnsanların birbirleriyle ilişkilerinden doğan haklarına ne ad verilir ?

Cevap : Kul Hakkına girmek

8) Allahın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla yapılan her güzel iş ve davranışa ne ad verilir ?

Cevap : Salih Amel

9) Peygamber efendimizin söz ve davranışlarına ne ad verilir ?

Cevap : Sünnet

10) Kur'anın kısa açıklamalarla başka bir dile çevrilmesine ne ad verilir ?

Cevap : Meal

Her soru 10 puandır.
Başarılar

Birebilir kağıdı yazdım cevaplarda benim vermiş olduğum cevaplar.Sınav klasikti.
100 veya 90 bekliyorum bir tek 6. sorudan korkuyorum.Umarım 85 ve üstü alırım.
İyi geçmiş tebrikler. Tahminimce 95 vermeleri gerek soruları tam okumadım ama 6.sorudan hiç vermezse 5 puan vermesi gerekir..

7.Soru kafamı karıştırdı