Öncelikle sana bir şey söyleyeceğim kardeşim. Şahsın hakkında yorum yapmaktan haz etmiyorum. Özellikle sen tamamen senin iyiliğini düşünen aileni bile dikkate almıyorsun beni ne kadar dinlersin bilmem. Ama kesinlikle senin iyiliğin için yorum yapıyorum ve bu kadar yazıyorum.
Maalesef sen de senin sevdiğinde yuva kuracak olgunluk düzeyine erişememişsiniz. İnsanların aileleri yanında bir şakalaşma adapları olur. Git kızın babasının yanında sevdiğin kıza "çok adisin" de. Baba gibi baba seni evden atar. Bu yalnızken sizin özelinizdir, şakanız, aşkınız cilvenizdir belki. Ama kendi özelinizi insan içinde yaşayamazsınız. Hele hele ailelerin yanında çok steril bir ilişki olmak zorunda.
Senin sevdiğin anne baba yanında nasıl davranılacağını nasıl şakalaşılacağını öğrenememiş. Ailenin gösterdiği tepki sonuna kadar haklı. Bu ufak bir şaka gibi görünebilir ama bazı şakalar özeldir. Benim çok yakın bir dostum var 10 yaşından beri kardeş gibi büyüdük, 24 senelik arkadaşım. Ben İstanbul a ilk geldiğim 2 sene bu arkadaşımın şirketinde çalıştım. Çocukluk arkadaşı olmanın getirdiği bir fütursuzluğumuz vardır. Yalnızken bir birimize ahmak salak öküz hatta i..ne vs bir sürü kelime kullanırız. Ama bir iş toplantısında müşterilerin elemanların yanında ben bu adama şaka bile olsa küfür edebilir miyim?
Bu kadar basit bir örnekte falso veriyorsanız siz, başka konularda ne falsolar vermişsinizdir aileni işkillendirecek. Benim oğlum olacak, elin kızı benim yanımda oğluma şaka bile olsa köpek diyecek. Bu açık fikirli olduğumu düşünmeme rağmen benim bile kaldıramayacağım bir durum. Eğer bir çift ailelerinin şakalaşmasına karışmamasını istiyorsa aile yanında şakalaşmayacak. Sen aile yanında ne yaparsan onlara her türlü karışırlar.
Bak sana ikinci bir konuyu söyleyeyim. Kadınlar evlendikten sonra çok değişirler. Erkekler o kadar çok değişmiyorlar. Ama kadınlar imzayı attırdı mı sana karakterleri değişiverir. En meleğinin bile tırnaklarını görmeye başlarsın balayı bittikten sonra. Ben karımla 98 de tanıştım, 8 sene flörtten sonra 2006'da evlendim. Evlenene kadar melek olan kadın, evlendikten sonra kaprislenmeye başladı. Sen bilirsinler, sen bu işten anlamıyorsuna dönmeye başladı. Senin istediğin olsunlar hep senin istediğin mi olacağa dönmeye başladı... Vs... Ama 15 senedir bana bir kere köpek demedi. Şaka bile olsa bana ahmak adi köpek derse yeni bir koca aramaya başlayacağını biliyor. Senin bugünkü şakaların yarın gerçekten tartışma yaşadığınızda gerçek hakaretlere dönmeye başlar. Bunların düzeyini şimdiden belirlemen lazım. Aşkından ölen biten ama nikahtan sonra 6 ay içinde boşanan çok adam var memlekette.
Bak kardeşim burada evli olan herkes sana aynı şeyi söyleyecek. Aşk için aile üzülmez. Ya zekanı kişiliğini ortaya koyacaksın aileni zorla falan ikna edeceksin. Ya da bu kızı bırakıp başka bir kız aramaya başlayacaksın. Kimse sana sevdiğin kızı bırak ailenin bulduğu kızla evlen demiyor. Git kendine yeni bir aşk bul, ama bu sefer kızı ve aileni iyi ayarla iki tarafta bir birinden hoşlansınlar. Benim annem çok agresiftir. Eğer ben karımı anneme bir melek gibi anlatmasam her yaşadığımız problemi annemle konuşsam ortalık toz duman olur. Sen ailen ile sevdiğin arasında güzel bir köprü kuramamışsın. Bunlar hep tecrübe. Sevdiğin ile karınla ailen arasında bir duvar olacaksın. Onları asla bire bir temas ettirmeyeceksin. Derdi olan derdini seninle çözecek sen de adabına uygun dille sanki kendi isteklerini söylüyormuşsun gibi iki tarafı da ikna ederek işleri halledeceksin.
Bence sen henüz evlenmeye hazır değilsin. Evlenmeyi kafana koyarsan da sana tek tavsiyem, kesinlikle ilk 2 sene doğum kontrol yöntemleri konusunda çok titiz ol. 2 sene kesinlikle çocuk yapma... Yaşını bilmiyorum ama bu sana 7 senelik evli bir abi tavsiyesi.
Abicim ben ona o tarzda saka sadece basbasa iken yaparim.Orasi dogru ailenin nasil karsiyacagini bilmeden aile icinde bunlar soylenmemeli.Bizimkilerin yanlis anlayacagini tahmin edemedi.Ben 25 o 21 yasinda bu arada.Aileni dinlemiyorsun diye bana kimse birsey soyleyemez.Ben nisan atilana kadr agzimi acip birsey soylemedim aileme saygidan herseyi guzellikle halletmeye calistim.Madem aile bireyleri olgun ozaman onlar soyleyecek.Bak oglum tmm aranizda sakalasirsiniz ama bunu aile icindeyken yapmasin diyebilirler di.
Kiza ben yokken, EGER BENIM KARIM BUNU YAPSAYDI ORADA KAFASINI KOPARTIRDIM demesinin yerine...
Bir olgun baba bunu oglunun yuva kurmak istedigi insana heleki kizi yerine koyacagi insana soylermi size soruyorum? Bu mudur babalik bu mudur analik ?
O yuzden kimse bana ailen seni dusunuyor demesin.Ailem bigun bana gelip dsuncemi sormadi, sevip sevmedigimi sormadi.Varsa yoksa o onu yapti bu bunu yapti.O aramadi, bu gelmedi.
Olgunluk bu mudur allahinizin askina kafayia yedirmeyin bana
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi