size şöyle bir tavsiyede bulunayım ,bi düşünün belki sizede mantıklı gelir.
Siz burada olduğunuza göre web işlerinden , bilgisayardan az çok anlıyorsunuz , yani alt yapınız var. Eğer siz şimdi makine ve elektrik - elektronik okursanız , o alanlarda bilgi sahibi olursunuz , zaten bilgisayar konusunda alt yapınız var , biraz daha kendinizi geliştirdiniz mi , iş alanınızı genişletirsiniz.
Örnek veriyorum
Üniversitede makine mühendisliğini okuyup bitirdiniz , bu 4 yıllık süre içerisinde , programlamayla ve bilgisayarla ilgili kitaplar , eğitim setleri alıp bitirdiniz. Yani profesiyonel bir yazılımcı programcı olamasanızda kendinizi bu alanda geliştirmiş uzman bir yazılımcı , programcı olabilirsiniz. İş başvurusu için cv doldurduğunuz da da bunlar size + puan kazandıracaktır diye düşünüyorum.
Günümüzde 2-3 oyun kurmasını ,format atmasını bilen çevresindekilerin gazıyla kendini yazılımcı,bilgisayarcı,hacker ilan ediyor. Çevresinden almış olduğu o gazla bilgisayar mühendisliğini seçiyor ve üniversitede patlayıp gidiyor. Adam mezun olduktan sonra belki web site kurmasını bile beceremezken bilgisayar mühendisi olarak piyasaya çıkıyor. Bu yüzden siz bu adamlardan daha önde olucaksınız. Aynı şey diğer mühendislikler içinde geçerli , adamda diploma vardır ama bilgi sıfırdır.
İşin özü şu , elektrik elektronik mühendisi , makine mühendisi kurslara gidip veya kitap setleri alıp kendini bilgisayar alanında geliştirebilir. Ama bir bilgisayarcı kendisini makine ve elektrik alanında kolay kolay geliştiremez.
çok yanlış bi düşünce. kendim makine mühendisiyim iş yoğunluğundan oturup css bile bitiremedim bu sene sınava girip bilg yada yazılım müh zorlayacağım. üniversite hakkında bilgim yok ama bölümü okumanı tavsiye ederim