EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Suçlanacak birileri varsa açın bakın Osmanlı Imparatorluğudur...

Taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmamışlar, Osmanlının yaptıklarını çaktırmadan bize yapıyorlar...
Konu sahibi arkadaştan özür dileyerek bu yazıyı yazıyorum;ziraa dayanamadım.

Şimdi sevgili kardeşim St. Julian's'da senin kafanı bulandırmışlar.Senden sadece 1848 Mülteciler konusunu okumanı istiyorum.En zor anında,en güçsüz zamanında ve Avrupa tarafından kısa sürede toprakları alınan,buna karşı koyamayan Osmanlı'nın,"hasta adam"ın nasıl Macar ve Lehliler için Dünya'yı karşısına aldığını oku ondan sonra böyle cümleler yaz. Osmanlı Devleti'nde zulüm vardı inkar etmiyorum.Ama merkezden uzak,devletin pek müdahale edemediği eyaletlerde, Osmanlı adına oraya giden askerler ve yöneticiler tarafından zulüm vardı.Hatta bu yöneticiler bazen oranın yerlisi bile olabiliyordu.Bu Zulümlerden Osmanlı padişahlarının haberleri olmuyordu.Yani devlet tarafından yapılan bir zulüm değildi.

Daha bu konu hakkında verecek birçok örnek var ama daha fazla konuyu meşgul etmek istemiyorum.Atatürkçü olmanız Osmanlı Devleti'ne karşı olmanız anlamına gelmiyor.Unutmayınız ki bu ülkeyi kuran ve seninde avatarında fotoğrafı bulunan ulu önder, Osmanlı'nın yetiştirdiği bir askerdir.Sofya ateşeliği sırasında bir baloya mecbur olmamasına rağmen Yeniçeri kosmüyle gitmiştir.

Bende Atatürkçüyüm ve Osmanlı Devletine karşı herhangi bir garezim yok.Maltalılara bakma sen zaten onlar hiç sevmez bizi.