Global Çalışan google gibi firmaların din,ırk vede milliyetlerinin olmadığını bilmemek, hatta ve hatta bunu düşünmeyip tahmin bile yürütemeyen insanlar google'den para kazanmasın bence.
Bu tarz ne zaman yazı yazsam dolandırıcıymışım gibi moderatör tarafından forumdan uzaklaştırılıyorum ancak dayanamadım konuyu okuyunca.
Bu tarz global firmalar için din,milliyet ve ırk gibi basit kavramları yoktur,Hatta siyasi şeylere bile bulaşmazlar, Google doodle'da bunu defalarca gördük..Zaten olsaydı adsenseden değilde direk aramalardan çıkarılırdı bu tarz şeyler.
Şimdi çıkıp madem öyle, neden ingilizce siteler çok para kazanıyor diye soru soracak arkadaşlar olacaktır..
Türkçeyi konuşan ve bu dilde ticaret yapan x kadar site ve bu reklamları yayınlayan y kadar yayıncı varsa hatta Z kadarda talep varsa,
Türkçe'nin 10 katı ( Tamamen sallamasyon bir rakam bu ) kullanılan ingilizcede bu dilde ticaret yapan 10x kadar site, reklamları yayınlayan 10y kadar yayıncı ve bu reklamı yapılan sitelere ve ürünlere de 10 Z kadar talep olacak dolayısıyla TBM ve gelirler rekabetten dolayı artacaktır.
Komplo teorilerini geçip işimizi doğru yapmaya çalışalım derim ben ..