Servisini asp.net ile yazacağın için kullanamazsın. php bilgin varsa yapabilirsin tabii orası ayrı bir şey.
bir de benim bildiğim kadarıyla veritabanı portunu dışarıya açmaz host firmaları. yani aklında uzaktan veritabanıma bağlanayım diyorsan nerdeyse tüm firmalar portlarını açmazlar güvenlik amacıyla. yine de hostçunla konuşabilirsin ama durum böyle olacak büyük ihtimalle
evet hostlar izin vermiyor, hatta MySQL programları ile veritabanımı bile yönetmeme izin vermiyorlar.
Eğer normal bir host paketi alırsan portlar kapalı oluyor.. Uzaktan veritabanına erişme imkanın olmuyor. Firmalar Ertan hocamın dediği gibi güvenlik açısından bunu yapmıyorlar.. Kendin server kurman mantıklı olur eğer bilgin varsa. Eğer şirket içi kullanım olacaksa server olarak kullanacağın bilgisayara xampp kurup mysql veritabanı oluşturup diğer bilgisayarlardan da o veritabanına erişim sağlayabilirsin. Ben bu tarz bir uygulama yapmıştım.. Yani küçük çapta sistemler için böyle bir yol izleyebilirsin. Fakat sistem daha geniş kapsamlıysa bu yetmeyebilir ve güvenlik riski doğar ki o konu hakkında pek bilgim yok malesef. Ama diğer türlüyse yardımcı olurum..
Xamp kurabiliyorum fakar şunu merak ediyorum, eğer Xamp kurulu ise aynı modemi kullanan bilgisayarlar MySQL servera erişebilir mi?
yoksa bunun için ayrı bir işlem mi yapmamız gerekiyor?