tenekeci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
güncel blog işi öldü. Kopya içerikle bir adım öteye gidemiyorsunuz. Özgün girseniz, sizden kopyalayan lider bir site, sizi sıralamada tarihe gömüyor. demem o ki milliyet samanyolu haber7 habertürk sabah akşam shiftdelete ve aklıma gelmeyen onlarca site, eskiden belirli bir seviyeleri vardı bunların şimdi spama gömüyorlar. şu cemaatçi geçinen samanyolu mesela güncel konulardaki birçok makalemi ve başkalarının yazılarını çalıp yayınlamıştır. gazetea24 beyazgazete vb. birçok siteden sıra gelmez oldu artık. herhangi güncel bir konuda bu siteleri takip edin , milliyet b.. unu çıkartıyo , geçenlerde sağlıkla ilgili güncel bi konu vardı skorer.milliyet , cadde milliyet, ana sayfa milliyet vb. 5-6 alt alana aynı konuyu kasmışlar ilk sayfa komple onlardaydı. googleın sağlam bi güncelleme yapması lazım, bu sitelerden küçükler iş yapamıyo.
Dediğiniz gibi artık otoriter siteler daha fazla ziyaretçi çekebilmek adına kategorilerinin dışında da içerik sağlayarak ziyaretçi kapmaya çalışıyorlar.

Güncel blog öldümü sorusuna gelirsek aslında göreceli bir kavram. Bende güncel blog olayına girdim ama belirli bir kategori üzerine gidiyorum. Şimdi google da güncel blog yada kişisel blog diye aratıp siteye girdiğiniz de güncel blogdan ziyade çerçiciye geldiğinizi düşünüyorsunuz. Bir konuda lys sınav sonuçlarından bahsediyorsa hemen alt konuda 2013 dantel ve örgü modellerinden bahsedebiliyor. Belli bir alan ve kategori olmadığı için ziyaretçi sitedeki diğer konulara fazla bakınmadan terkediyor. Şimdi ki bir çok genel blog ziyaretçiyi hep google dan çekiyor. Neredeyse sadık ziyaretçisi olan genel blog sahibi kaldığını düşünmüyorum.

Bu tarz bloglara backlink almak da zor bir durum. Çünkü belli bir hedef kelimeye yoğunlaşmadığınız için mutlaka güncel blog, kişisel blog gibi kelimeler üzerinden backlink alacaksınız demektir. Google da arama yapan kullanıcı zaten aramak istediği konuyu arıyor. Kalkıp da güncel blogların bir listesini çıkarıp içlerinde arama yapmıyor. Dolayısı ile bir tekmede oradan yiyor blog sahibi.

Genel blog açıp saçma sapan ipe sapa gelmez günü birlik ziyaretçi çekeceğiniz blogları açmak yerine belli bir alana ve kitleye hitap eden blog açmanız hem ziyaretçi kitlenizi arttıracak hem de Google da sıralamada daha iyi yerlere gelmenizi sağlayacaktır. Günlük olaylardan ziyade her zaman aranabilecek konuları ele alırsanız bu gün içerik girmedim ziyaretçi çekemedim derdine de düşmezsiniz.