Laravel'i fazla incelemedim, Symfony'i gördükten sonra.

Ama Laravel için Nettuts'ta birçok görüntülü anlatım var. İnceleyebilirsiniz onları.
Symfony'in beni cezbeden özelliği "bundle"ları oldu. Düşünsenize birçok amaca uygun hazır "bundle"lar var. Bunlarla işinizi halletmek çok kısa sürüyor. Ruby'de de aynı mantık ile "gem" paketleri var. İleride Ruby'e de bakmak istediğimden dolayı ben tercihimi Symfony'den yana kullandım. Hem de insana hava katıyor.
Symfony, ciddi manada çok gelişmiş.
Öğrenme eğrisi çok düşük. Yapısını anlamak ilk bakışta anlamak mümkün değil. Ki dürüst olmak gerekirse Symfony'de şuan ufak bir blog yazacak durumda dahi değilim. Ama öğrendikten sonra Wordpress'i 5-10'a katlamak sorun olmayacaktır.
Symfony'de sistem yüklenirken yüklenmesini istediğiniz tüm "bundle"ları app/AppKernel.php'de tanımlamalısınız. Başka yolu vardır elbette. Öğreneğin AppKernel.php'de ufak bir hile ile "src/Acme" içerisindeki tüm "bundle"ları tanımlamak mümkün. Ama sonradan sorun çıkartabilir. Ya da bir "ContainerBundle" içerisinden diğer "bundle"ları yüklemek
mümkün olabilir.
Birde konsolu kullanabilmek için en azından VPS sahibi olmalısınız sanırım. Belki buna da bir çözüm bulunmuştur. Hiç araştırmadım bunu.
hazır yaz tatili gelmişken ciddi anlamda symfony öğrenmek istiyorum.
Locale kurayım dedim , " \ " hatası verdi.
deneme amaçlı bütün dosyaları indirdim, boşta bir domainim vardı , hostinge yükledim.
hata vermeden , Welcome Page ' e kadar geldim.
şimdi konsole olmadan ben yeni bundle, controller vs oluşturamıyor muyum,
anlamadım gitti bir türlü