NepenTheS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşın bahsettiği sistem şöyle işlemekte üstad.

Öncelikle "katar" diye bahsettiği tabloda ki sütundur.

Öncelikle Phpmyadmine gir. Mevcut içerik tablonda, "yedek" adında bir sütun oluştur ve bu sütunun veri tipi "int" olsun. Sütunu oluşturduktan sonra tabloya bakarsan "yedek" sütununda bütün satırlarda 0 göreceksin. Oluşturduğumuz bu sistemde tablo satırlarında yer alan "0" içeriğin yayında olduğu, yedeğinin alınmadığı anlamına gelmektedir. Şimdi verinin nasıl yayından alınıp, yedekleneceği işlemine gelelim.
Silme işlemi yaptığın php kodunu şu şekilde değiştir.
<?php
$id = $_GET["id"];
$yedegeCek = mysql_query("update tablodadi SET yedek=1 where id='$id'");
 ?>
Bu şekilde içeriği yedeğe almış olduk.

Şimdi gelelim içeriğin sitede gösterilirken nasıl gösterileceğine.

İçeriğin listelendiği sayfa da ki sorgunu şu şekilde değiştirmen gerekecek.
<?php 
 $icerikGoster = mysql_query("select * from tabloadi where yedek=0");
?>
Bu şekilde yaptığında yayında olan içeriği göstermiş olursun. Eğer silinen yani yedeğe alınan verileri listelemek istiyorsan ;
<?php 
 $yedekGoster= mysql_query("select * from tabloadi where yedek=1");
?>
Sorguyu bu şekilde yapman gerekiyor. Yani "yedek = 1 " şeklinde.

Tekrarlıyorum. Oluşturulan bu sistemde;
0 = Yayında olan içerik
1 = Yayından alınan yedeğe çekilen içerik

Kolay gelsin
ilk önce teşekkürler. ben bu mantığı anladım. hiçbir yere insert etmiyoruz böylelikle veritabanını boşa şişirmemiş oluyoruz. gayet güzel.

edit1 : şunu şimdi denerken farkettim. bu güzel mantık çoğu yerde kullanırım fakat şimdi ben hem yayında olsun hem yedeği olsun istersem nasıl olucak ? yedek kısmını 1 yaptık ama o yayından gitti nasıl olucak ? tam olarak istediğimizi alamayız bundan.

Peki ama hoca derse ayrı bir tabloya insert et derse ne yapabiliriz ? Son olarak bunu da alabilirsem bu geceye kadar yarın ki sınavda hiç değilse yardımı dokunur bb-aa gelirse de bir çay ısmarlarım