Şimdi hocamız bize trim(strip_tag) fonksiyonunu göstermedi. onun için onu kullanmam zor gibi. ama teşekkürler yinede. hiç değilse daha bilgili birisi aradığı zaman kolayca ulaşabilir bilgiye.
Aynı şekilde katalar nedir, ne işe yarar onu bilmiyorum maalesef. Yine de teşekkür ederim.
Galiba beni hatam kendi seviyemi belirtmemem oldu. Seviyesi ++ olan insanlar kolayca anlar fakat benim şuanki seviyem yarım artı gibi birşey. Listeleme oradan silme,düzenleme,substr gibi basit terimlerdeyiz daha. Sql serverde buna benzer bir örneği yaptım fakat bunu php de yapamadım. Özetle biraz daha amatörlerin anlacağı kısımda yazarsanız sevinirim. Umarım yormuyoruzdur sizi.
Arkadaşın bahsettiği sistem şöyle işlemekte üstad.
Öncelikle "katar" diye bahsettiği tabloda ki sütundur.
Öncelikle Phpmyadmine gir. Mevcut içerik tablonda, "yedek" adında bir sütun oluştur ve bu sütunun veri tipi "int" olsun. Sütunu oluşturduktan sonra tabloya bakarsan "yedek" sütununda bütün satırlarda 0 göreceksin. Oluşturduğumuz bu sistemde tablo satırlarında yer alan "0" içeriğin yayında olduğu, yedeğinin alınmadığı anlamına gelmektedir. Şimdi verinin nasıl yayından alınıp, yedekleneceği işlemine gelelim.
Silme işlemi yaptığın php kodunu şu şekilde değiştir.
<?php
$id = $_GET["id"];
$yedegeCek = mysql_query("update tablodadi SET yedek=1 where id='$id'");
?>Bu şekilde içeriği yedeğe almış olduk.
Şimdi gelelim içeriğin sitede gösterilirken nasıl gösterileceğine.
İçeriğin listelendiği sayfa da ki sorgunu şu şekilde değiştirmen gerekecek.
<?php
$icerikGoster = mysql_query("select * from tabloadi where yedek=0");
?>Bu şekilde yaptığında yayında olan içeriği göstermiş olursun. Eğer silinen yani yedeğe alınan verileri listelemek istiyorsan ;
<?php
$yedekGoster= mysql_query("select * from tabloadi where yedek=1");
?>Sorguyu bu şekilde yapman gerekiyor. Yani "yedek = 1 " şeklinde.
Tekrarlıyorum. Oluşturulan bu sistemde;
0 = Yayında olan içerik
1 = Yayından alınan yedeğe çekilen içerik
Kolay gelsin