CtrlInformatics adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
HDTune ile cdden çalışan xp kullanarak yavaş sector taraması yaptırın. Kaçıncı sektörde kırmızı nokta başlıyor ise o noktaya kadar kullanabilirsiniz. Yani atıyorum baştan 245760 MB sektöründe hata veriyorsa diski bölümlerken sadece o kadar alanı kullanabilirsiniz. Yani baştan itibaren olan yeşil noktaları kullanabilirsiniz ancak. Bölümledikten sonra rahat kurulum yaparsa zaten sorun yoktur ama yapmazsa o alanda da bad sector oluşmuş demektir.
Hocam zaten normalde de rahat kurulum oluyor. Kurulum esnasında herhangi bir sıkıntı olmuyor. Herşey normal kuruluyor. 1-2 saatte driverleri falan tanıyorum. Driverler tanıtıldıktan sonra bikaç normal çalışıyor. sonra kasmaya başlıyor. Diğer akşam bikaç saat daha pc başında takılıyor. Kasarak, donarak çalışıyor. Sonrak çöküyor. Her defasında farklı bir sorun çıkartıyor.

Şuan 2. el 80 gblik başka bir hdd aldım. bad sectör taraması yaptım. Bunda bad sectör yok. Ama bazen bu hdd den de tıııır tııırılll tırılll diye sesler geliyor. Sonra normal devam ediyor. Ama tırıldı yaparken kasma falan olmuyor. Normal çalışıyor.