tugay_10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paralel sektör öneriniz var mıdır?
Ben vereyim.
Ana tema: Teknoloji.
Forum siteniz olur, genel bilgisayar problemleri üzerinedir. Hataların çözümleri vs. vs. paylaşımlar yapılabilir.
Bloglarda ise bir tarafta donanımsal bilgiler verilebilir. Anakart, işlemci, ram, harddisk, ekran kardı, disket sürücü, cd-rom, modem, klavye vs. bilgilerin olacağı bloglar kurabilirsiniz. Hatta dilerseniz Yazıcı, tarayıcı, Güç kaynağı gibi ek donanımlar için de ayrıca blog açarak bilgi verebilirsiniz.
Tabi bunları yaparken, kafanıza göre şunları yazayım bunları yazayım derseniz emekler boşa gidebilir.
Biraz kelime araştırmak önemli.
Yazacağınız makaleler bilgisayar donanımı konusunda hangi yönde olabilir, bunları bilgileriniz dahilinde çeşitli kelime araçlarından -Adwords'ün Keywords Tools iyidir gibi- bakmalısınız.
Bu verdiğim örnek çok basit bir örnek.
Bence bu şekilde, buna benzer çok karışık olmayan yaratıcılığınızla güzel düşünceler ortaya çıkartabilirsiniz.

Alıntı
Kendimin ve herkesin bildiği gibi teknoloji, dekorasyon, moda, spor gibi siteler açmak istemiyorum çünkü dediğim gibi herkes biliyor ve rekabet çok.
Herkes teknolojiyi, dekorasyonu, modayı, sporu, oyunu bildiği gibi herkes internette bunları araştırıyor.
Bence en çok yapılan yanlışlardan birisi de bu.
Aslında en çok rekabet neredeyse, oraya alttan alttan bakmamız gerekmez mi?
Mesela bugün "teknoloji haberleri" yerine "iPhone teknolojisi, Apple teknolojisi, bilimsel teknoloji haberleri" gibi alt kelimelere yoğunlaşarak kasabileceğiniz bir blog kurabilirsiniz.
Sonuçta bugün, şu vakitten sonra "teknoloji haberleri" kelimesinde çıkabilmeniz için güzel paralar harcamanız gerekir.
Güzel paralar harcamanız doğrultusunda da karşılığı ne zaman geleceğini, ne kadar geleceğini iyi bir şekilde bilmediğiniz için de sıkıntılar doğacaktır.
Ama güzel paralar harcamadan da basit kelimelerde, "teknoloji haberleri" kelimesinden gelen ziyaretçi kadar ziyaretçi alamasanız da, tatmin edici boyutlarda para kazanmak mümkündür.

Bana göre, eskide kaldı artık ana kelimelere kasmak .Ana kelimeler yerine, insanların araştırdıkları alt kelimeler dediğimiz "kategori" kelimeleri araştırmalısınız.
Günümüzde bu mantığa Niche adı veriliyor. Belki biliyor belki de sadece duymuşsunuzdur.
İyi bir araştırma yaparak bence çok iyi Niche tadında blog siteleri yapılabilir.