@by_karahan merhaba hocam,

Benim burda anlatmak istediğim aslında. "Kullanılabilirlik" senle bu konu hakkında baya çalışma yapmıştık. Hatta senin sitendeki ziyaretçilerin hareketlerini yani (Click map, mouse click v.s.) tüm hareketleri videolu olarak görmüştün.

Mesala film sektöründen örnek vereceğim, film sitem yok fakat film sitelerinden sinema izliyorum hobi yani. Fakat film sitelerinde çok fazla eksik yön var bence.

En ufağından bir fikir.

Ziyaretçiyi kendi belirleyeceği koşullara uygun olan bildirimler yapılabilir.

Örnek vermek gerekirse. En son çıkan filmlerden haberdar olmak isteyen bir kullanıcıya seçenekler
sunarsanız örnek: Begenilme sayısı 500 ve yukarı olan aksiyon filmlerinden haberdar olmak istiyorum.

Veya imdb puanı 6 ve yukarı olan aksiyon filmlerinden haberdar olmak istiyorum.

Mutlaka email listenize abone olurlar. Ben belki sadece imdb puanı yüksek fantastik filmlerden hoşlanıyorum. Veya yorum sayısı 50+ dan yukarı filmleri listelemek istiyorum site içersinde. Belki google email' den gelen ziyaretçiyi ve gelen email referanslarını bile sayıp değer veriyordur kim bilir ... Bunun yanı sıra awast kriterlerin bir ibare var.

Alıntı

1- E-posta gönderme linkine tıklayan veya yüzdesi form dolduran ziyaretçi yüzdesi

---

Bu ölçümlerde elde edilen yüksek değerler daha fazla ziyaretçinin web sayfanıza bağlı olduğunu gösterir. Farklı bir söylemle bu değerlerdeki artış web sayfanızın başarısının arttığının işaretidir.(Clifton, 2008a)

Şimdi bu olayın ortasınıda bulmak lazım. İçerik olarak rakibe benzemek sitene fayda sağlıyor. Mesala double click verilerinden çok fazla yararlanırım. Bu veriler ışığından yola çıkarak bir sitenin tercih nedenlerini sıralayabiliyorum. Eğer rakipse rakibimin kullandığı kullanıcıyı menmun eden modülleri kendi siteme adapte ederim. Bu açıdanda benziyorum. "BEBEK ÖRDEK SENDROMU" hesabı. Moduller ihtiyaçları tam olarak karşılamıyorsa geliştirip ziyaretçiye sunsan daha iyi olur. Yani bence sen bu yorumu doğru anlamışsın ... Fakat ortaya bambaşka şeyler çıkarmak ve ziyaretçinin bunu tutarsa millet sana benzemeye çalışıyor yani bence bu daha önemli. Hem benze hem farklılar yaratmaya gayret edin diyorum. Aslında konu çok farklı alanlara bile kayabilir umarım anlatabilmişimdir. Yani ince bir ayar var aslında. Seo da öyle birşeyki ne tarafa çeksen o tarafa geliyor yani Yorumun için teşekkürler hocam. Hoşcakal.

by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üstadım alıntı yaptığın cümleden sonra kafamda şimşekler çaktı ama diğer taraftan soru işaretleri de oluştu.

Şimdi bundan önceki konulardan bir tanesinde yazmıştın ki;

Sitenizi, rakip sitelerinize benzetin, yani benzerlik olsun (içerik anlamında sanırım demek istediğin)

Alıntı yaptığın cümlede ise, "rakiplerin göremeyip, senin gördüğün o farklılıkları yakala, hedef kitlene bu farklılıklar ile yaklaş" gibi bir anlam çıkarttım ben.

Ya ben yanlış anladım bahsettiğiniz şeyi, ya da diğer konunuz ile bunun arasında tezatlık var?

Bu arada saygılarımı sunuyorum üstadım, sizin postlarınızı eskiden yeniye doğru inceliyorum son haftalarda.

.