Link kısatmalarla, günlük 5-10$ için bu işe girişecekler hiç girişmesin. Gitsin bir inşaata alçı/sıva ustası yanına girsin, il sene 30-40TL kazanır günlük, 2. senesinde de günlük 50-70TL yevmiye alır....

Senelerdir söyleniyor, kendi sitenizi kurup, belli bir içerik konusunda düzgün, devamlı konu açıp, sunum yapanlar 2008'de de kazanıyordu, bu günde kazanıyor, yarında kazanır. Kazanmaktan kastım günlük XXX kazançlar, yani bu günün düz memur, mühendis maaşının en az iki katı kazançlar bunlar.

Ama siz ben de site açtım kazanmıyorum diyorsanız bir düşünün;
* Bir ay içinde siteniz bir kaç saatlik kesintiler dışında, hizmet veremediği, açık olmadığı zaman olmuyor değil mi? Sağlam kazanan sitelerin yıllık Uptime değerleri %98+ altına inmez.

* Bir ay içinde konu açmadan, içerik girmeden geçirdiğiniz gün olmuyor değil mi? Her gün azda olsa en az 1 konu açıyorsunuz değil mi? Sağlam kazanan sitelerde her gün konu açılıyor.

* Silinen/kırılan linklerinizi yeniliyor, reupload yapıyorsunuz değil mi? Sağlam kazanan siteler de 4 yıllık eski bir konu bile "link krıp" yorumu alınca, güncelleniyor.

* Sitenize gelen kullanıcıların yorumlarına, mesajşarına, mailerine karşılık verip, dikkate alıyorsunuz değil mi? Sağlam kazanan siteler de hermen hemen her konu/sunum yorumuna cevap yazılıyor.

Bu soruları kendinize sorup hepsine EVET diyebiliyorsanız kazanmamanız için sebep yok. Ama bu kadar düzenli, sağlam bir iş için EKİP çalışması gerektiğinide biliyorsunuz umarım...

Kazanmak istiyorsanız, hobi olarak değil, İŞ olarak bakacaksınız, cep harçlığı için yapılan Upload'ın devri uzun süre önce bitti.