Merhaba,

Dediğinize tamamen katılıyorum ve bende bir kaç tecrübemi paylaşmak istiyorum.

Şuan 5 firmaya danışmanlık hizmeti veriyorum seo konusunda. Bugüne kadar ise 10 üzerinde firma ile çalışma yaptım. Bana gelen işlerin bir çoğu o belirttiğiniz program kullanlar yüzünden siteleri düşen firma sahipleri geliyordu.

Firma ile konuşuruyorum, referanslarımı sunuyorum teklif veriyorum. Tepki şöyle bazılarında
-Ya bu fiyat çok yüksek !
-Arkadaşımın yiğeni 100 liraya yapıyor
-Hacklink bas çıkar işte

Hiç uğraşmam böyleleri ile hemen çıkarım, çünkü 1 ay sonra tekrar arıyor tostçular dolandırdığından.

Birde ismi lazım değil, Ankara sözde bir seo firması var, beni işimden soğutuyor. Firmalara nasıl ulaşıyor bilmiyorum ama 2 firmada rastladım ve virüs gibi yayılıyor adam. Başta para istemiyor, sonra çıkartınca alıcam diyor. Adamın elinde 100 den fazla blog var, tamamı çöp ve buralardan tanıtım yazısı veriyor. Eklediği her site neredeyse filtreye giriyor.

Çok uzatmadan, ben kendimi çok bilmiş, işin piri lanse etmiyorum, ama bu işi yapacak arkadaşlardan ricam, emeklerinin karşılığını istesinler. Sonra ileride çalışacak para alacak firma bulamazsınız. Ben artık sözleşme yapıyorum müşterilerle sizlerede tavsiyem mutlaka sözleşme yapın. En az x.000 TL alacağım var ve alamıyorum

Sözleşme örneği http://www.seotez.com/seo-sozlesmesi.html