50 yıldır satıyor ucuz doları bunu bilmeden hiç konuşmasaydınız keşke soğuk savaş döneminden kalma bir alışkanlığını bırakıyor türkiye de yıllarca burdan ekmek yedi ve kahvehane de büyüdüm ben normaldir kusura bakma,
Dolar ihaleleri , FED kararını açıklamadan 2 hafta önce başladı belki bu düşüncenizi değiştirmenizde yardımcı olur sadece bu olay ile başlasaydı dediklerinizi destekleyebilirdim ama ondan öncede vardı ayrıca unutulmasın bu ülkenin maliye bakanı satacak bir şey kalmadı diyebilmiştir de , nasıl deprem bütçesiyle duble yol yaptılarsa MB da ki sıcak parayıda kullandılar
Diğer bir neden ise varlık barışı denilen durum yurt dışındaki türklerin 130 milyar doları bulan yatırım ve servetlerini nasıl kazanıldığı sorulmaksızın ülkeye kabul edilmesi olayıydı fakat gezi parkından dolayı bu durunca (maliye bakanlığının acıklaması mevcut) ihaleler açılmaya başlandı çünkü içerdeki para bitti ve dolar girişi de en azından 1-2 ay ekonomiyi karşılamayacak
saygılar tekrar kusura bakmayın dikkatsizim yazmada sözele hiç çalışmadık böyle oldu
Doların ucuzdan satılması olayını açıklayabilir misiniz peki, gerçekten merak ettim tezinizi.