Selam arkadaşlar, sitemde script değişikliği yapmıştım. Taşınma sonunda içerik ve katagori linkleri dahil hepsi aynı şekilde aktarıldı. Yalnız katagorilerin devam sayfalarının linkleri değişti şöyleki;

siteadi/katagori/sayfa-1,2,3 şeklindeydi
siteadi/katagori/1.html, 2.html ...... halini aldı.

Şu anda ilk sayfada 1. sırada çıkan 2 katagorim ve ilk sayhada 5. sırada çıkan 1 katagorim tamamiyle aramalardan kayboldu.
İncelerken farkettim taşınma olalı bir buçuk aydan fazla oldu ve siteadi/katagori/1.html 'ler googleden index almamış hala siteadi/katagori/sayfa-1,2,3 indexler duruyor. Karar veremedim o kadar zaman penguenden etkilenmeyen 3 katagori bundan dolayı ceza almış olabilirmi. Yoksa penguen cezayı şimdimi kesti bana.

Eski linkleri kaldırıp yenileri google gibi getirden dizine göndermekle uğraşıyorum. Acaba google gibi getirden dizine göndermenin bir sınırı var mı? Sınır derken fayda ve sakınca açısından soruyorum yoksa google webmaster uyarı vermiyor yollayabildiğiniz kadar yollayın. Saatte en fazla şu kadar göndermek iyidir, üst üste göndermek zarar verir gibi.

Penguenden beri sitemde devamlı iyileştirmeler yapıyorum.

1-) Devamlı güncel, özgün içerikler,
2-) Vazıları önemli bazılar saçma desde w3c hatalarını düzelltirdim
3-) https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights iyileştirmeler yaptırdım
4-) Google websitesi yöneticilerine gelen hiç bir uyarı yok

Bunların dışında site içi linkleme konusunda okuduklarım kafamı karıştırdı. Eklediğim içerikte katagori, ana sayfa, etiket yada diğer yazılara link verirken follow mu nofollow eklemeli?

Biraz uzun oldu ama fikirlerini paylaşacak ve yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.