HoiraT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kodu yazarken oluşabilecek istisnaları bilirsiniz ve testinizde zaten bunları otomatik olarak uygulamayı sağlar. gerçek test kodu farklı profillerdeki kullanıcıya açmaktır. sizin hiç tahmin edemeyeceğiniz ve başınıza gelince ben bu kadar basit bir şeyi nasıl oldu da fark edemedim diyebileceğiniz şeyleri kullanıcılar ortaya çıkarır. hatanın meydana gelebileceği yeri değil kodun tamamını test etmek için yazılımlar yararlıdır ancak kullanıcı deneyiminin ötesine geçemez.
"Unit" ya da "functional" testler tabii gerçek insansı testlerin yerini tutamaz. Ki büyük firmalar bile "işi olması gibi" yapan programcılarının yanında büyük test ekipleri de kurarlar. (Bknz: Google Testing)

Fakat "unit" ve "functional" testing de sorunları çözerek programlama yapmamızı sağlar. Haliyle karşımıza çıkacak sorunları bilip onları çözmeye çalışırsak (yani "tümdengelim uygularsak") programlamanın daha hızlı ve sonuçlarının daha "verimli" olacağını düşünüyorum.

He birde "tümdengelim" uygulamak bir nevi programcıya beyin egzersizi olacaktır. Alzheimer riskini düşürecektir. ::happy-ending::