Güzel Bilgi İçin Tşkler Hocam.
Bende Manuel Ceza Almadığı için böle geldiğini düşünüyordum.
Şimdi Ben Sitenin neyden etkilendiğini tahmin ettim ve düzelttim diyelim.
Pekala ;
Yeniden Değerlendirme isteği göndermeme o zaman Gerek kalmayacak mı ?
Sorun düzelince kendisi otomatik düzeltecek mi ?
Yoksa Webmaster tools dan yeniden değerlendirme gönderek siteyi tekrar incelemeyemi aldırtmış oluruz. Bu yüzden yinede yeniden Değerlendirme isteği göndermelimiyiz.
Penguen'den korunmak yakalanmamaktan önemlidir. Tıpkı kötü bir hastalık gibidir. Yakalandıktan sonra ortaya çıkan faktörler kaldırılsa bile hemen iyileşme diye bir şey yoktur. Ama bir iyileşme süreci vardır. Bunda etkili olan sitenin ne kadarlık bir bölümünün zarar görmüş olmasıdır. Bazen sadece birkaç altsayfa zarar görür ve o sayfalar gözden çıkarılabilir. Bazen sitenin anasayfası ve önemli bölümü zarar görür. Bazı durumlarda yeni bir site oluşturmak siteyi kurtarmaktan kolaydır, çünkü Google bazı sitelerin yeniden aynı performans sergileyeceğinin garantisini vermemektedir.
Gereken iyileştirme çalışmasını yaptıktan sonra yeniden değerlendirme başvurusu yapmanızda fayda vardır. Çünkü tekrar değerlendirme diye adını değiştirdiği bu özellikle Google sitelerinin hakettiğinden kötü performans sergilediklerine inanan webmasterlara bir seçenek sunmuş oluyor.
Son dönemlerde yapılan çok sayıda güncelleme vardır ve siteniz Penguen dışında yapılmış başka bir güncellemeden de etkilenmiş olabilir.