Alpinux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@BroDomain in son yazdıklarını tercih yapacak arkadaşlar tekrar tekrar okusun.

Sırf puan düşük geldi diye tercih yapmayın, aksi takdirde 1 yıl kaybedeceğiniz ileride tekrar hazırlanma durumunda kalırsınız.

İktisat ama nerede okuyacaksınız? İşletme ile alakasız yok ama devlet alımlarda ikisini de aynı sayıda alır o yüzden devlette çalışma imkanı olarak sorarsanız işletme, maliye veya iktisat vb. iibf bölümü okumak çok farketmez.

Lakin iyi bir matematik bilmeniz işe yarar, kaldı ki her yer iibf mezunu kaynıyor bu yüzden kalifiyeli olmak şart. Ayrıca sırf devlette atanma imkanı var diye sakın bölüm yazmayın 5 yıl sonra atama şartları ne olur belli olmaz. 4+4+4 ile okul öncesi öğretmenliği ataması kesilme durumunda kaldı. Tercih yaparken sevdiğiniz işi, hayalinizi gerçekleştirecek bölümler yazın. Aksi takdirde vakit ve nakit kaybı çok fazla oluyor.
Ben de fen yapamıyorum.Hiçbir istediğim de yok.Mühendis olmak bile istemiyorum zaten.
Neden sayısalım diye sordum bu sene kendime ve bir neden olmadığını gördüm.
Sayısalı bıraktım sınava son 1,5 - 2 ay kala.
Ama tm derslerine de çalışmadım.

Seneye ygs ve lys adam gibi çalışıp tm den tercih yapıp çok iyi bir üniversiteye girsem sizce mantıklı bir iş mi yapmış olurum?(tm kafası var bende.Düşük olan okul puanım yarıya düşse bile kendime güveniyorum.)

İngilizce hazırlıkla beraber hazırlanmak zor mu olur ?
Eğer ingilizce hazırlığı geçersem gideceğim okulda bu hazırlığı saydırma diye bir şey oluyor mu yoksa geçmek için sınavına mı gireceğim?

Daha üniversite belli değil,hazırlık okuyup okumayacağım belli değil.Ama planlamaya şimdiden başladım