Makale ile ilgili görüşlerim : oldukça sade ve anlaşılır bir anlatım dili ile yazılmış. İmla kurallarına olabildiğince sadık kalınmış. Açıklayıcı ve faydalı olacağına inandığım bilgiler verilmiş. Bu sebeple kendi adıma çok beğendim. Teşekkür ederim.

Konu ile ilgili kişisel görüşlerime gelince. Seo konusunda pek bilgim yok. Ama dikkatimi çeken şeyler, keyword domainlerin ön plana çıkması. Ayrıca faydalı ve benzersiz içeriğin önem kazanmış olması. Sitelerime konu ekledikçe gözle görülür bir hit artışı oluyor. Ayrıca son birkaç gündür ziyaretçi sayılarında bir artış var. Sadece kendi sitelerime göre konuşuyorum. Sitelerim legaldir.

Arama motoru konusunda ise maalesef google'a mahkumuz. Örneğin; kelimelerimde bing'de 1. sayfa 1.sırada olmama rağmen günde birkaç kişi geliyor. Yandex'te1.sayfa2.sırada keza yine ayno sayıda ziyaretçi geliyor. Google'da ise 1. Sayfa 5.sırada olmama rağmen günlük 100-150 kişi geliyor. Ayrıca Google' bu kadar yüklenmeyelim bence. Herkes bu işi kuralına göre oynasa, Google çok az hata yapardı. Ama arama sonuçlarıyla bu kadar fazla oynanırsa, Google'da mecburen önlem almak isteyecektir. Birileri düşerken birileri çıkacaktır. 15 günlük bir film sitesi 15k hit alırken, benim 2 yıllık özgün tatil sitem 100 tekil hit alıyor. Burda arama hacmi kadar, yapılan suni müdahaleleride unıtmayalım.

iPhone cihazım ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi. Yazım hataları için özür dilerim.