Selamlar.

Konu ilgimi çekti bir iki satır yazmak istedim. Umarım sırf muhalefet olmak için yazacaklar olmaz da boşu boşuna r10 database 'ini şişirmeyiz

Bu eklentilerin bir çoğunun kullanımını mantıklı bulmuyorum. birde konu başlığında faydalı eklentiler diye tanımlanmış keisnlikle yanlış, sebepleri de buyrun altta.

1. Google XML Sitemap Generator
- Olması gerekendir. Kullanınız. Kullandırınız. Ama daha iyi bir alternatif var, BWP şeklinde arama yapabilirsiniz.

2. All in One SEO Pack
- Kesinlikle en yalın en başarılı seo eklentisidir. En az sorgulu aynı zamanda. Yoast wpSeo gibi sunucu / rama canavarı bir olayı yoktur

3. WordPress Related Posts
- Fazlası ile gereksiz sorgu yapan nRelated Posts gibi karın ağrısı bir eklenti, bunun yerne kendi yazdığınız basit sorgular ile benzer yazıları alın. Nette zilyon kaynak mevcut.

4. Simple Tags
- Şiddetle kullanmamanızı öneriyorum. Sanırım bu eklenti kelimeleri etiketlere linkliyor. Etiket devrinin kapandığını bu güncellemede herkes gördü zaten.

5. Sem External Links
- İyidir hoştur. Link çıkışlarınızı zahmetsizde nofollow ile umursamadığınızı ifade etmeniz için harika.

6. Seo İmage
- Pek bir olayı yok. Var deselerde inanmayın. Bunun yerine zaten All in Seo sizin resimlerinizi için elinden gelen SEO ekşınını yansıtıyor. Faladan yük.

7. Google İmage Sitemap
- Zaten sizin Feed'iniz veya site haritanız ile eklenen içeriklerin resim tanımlamaları otomatik olarak pinglenmiş oluyor. Lüzumlu değil ama lüzumsuz da değil. Gereksiz sorgu.

8. Searchterms Tagging 2
- Black hat seo. Tamamen saçmalık. Şiddetle kullanmayın kurmayın kurdurmayın derim. Fake içerik oluşturup hele bunu tag olarak ekletirseniz yandınız

9. W3 Total Cache
- Bu paylaşımlı hostinde barının siteler için birşey ifade etmiyor arkadaşlar. Eğer iyi optimize / konfigüre edilmiş sunucunuz ve buna bağlı eklentileriniz varsa, varnish, memcache, lspeed gibi o zaman iş yapar değilse diskte belleklenen html dökümlerinin sadece yavaş işleme yaradığını unutmayın!

10. WP-Pagenavi
- Sayfalama için eklenti kullanımı da luzumsuz. Nette alternatif sayısız kaynak var : http://www.ismailbayram.net/wordpres...lama-pagenavi/

11. Gzippy
- Kurunuz.

12. Scripts Gzip
- Bunun yerine wp-minify kullanmanızı öneririm. Bu yetersiz.

13. Wp Optimize
- Olsun olsun.

14. Clean Options
- Bu da gerekli olabilir.

15. cScriptes for Wordpress
- Luzumsuz.

Burada bazı eklentilerin açıklamalarını sert sert ifadeler ile ekledim. Sebebi 10 gunde optimize için hazırladığımı çalışmaların sonuclarından.

Bana göre değil, bence cogu ınsana gore bu durum bu sekılde. O nedenle sayfa başı 20 25 olan sorgu sayınızı eklentiler ile abartmayın. Yoksa 10k tekılle bıle Worpdress ile paylaşımlı suncuuda barınan bır siteye asla sahip olamazsınız !

İyi forumlar.